Voltige Artikel 709 - Klassenindeling

1. Een deelnemer die voor het eerst start (solo, pas-de-deux of team) start naar keuze in de klasse BB, B of L.
2. De klassering van een deelnemer die behaald is in Solo, Pas de Deux of Team voltigeren geeft recht om in dezelfde klasse of √©en klasse lager te starten in een andere wedstrijdvorm.
3. Bij het vormen van een nieuw team, met deelnemers die reeds een klassering hebben behaald in de discipline voltige, moeten vier of meer voltigeurs startgerechtigd zijn in de klasse waarin het team wil uitkomen. Het is daarbij toegestaan om in een lagere klasse te starten.
4. Per voltigevereniging kunnen verschillende teams uitkomen op wedstrijden. Elk team krijgt een eigen naam die bestaat uit de verenigingsnaam en een nummer. De verenigingen geven dit alvorens te starten op wedstrijden door aan de KNHS. De toekomstige resultaten worden geregistreerd op het betreffende team. Het betreffende team blijft bestaan in de uitslagenverwerking, tenzij de voltigevereniging de KNHS verzoekt om het team op te heffen.
5. Teams kunnen per wedstrijd bestaan uit verschillende deelnemers, de klassering van een team(naam) geeft recht op het starten in die klasse, onafhankelijk van de klassering van de individuele deelnemers.
6. In alle gevallen is een eenmaal gemaakte keuze bindend.

Naar het volgende artikel