Wat doet de KNHS?

KNHS staat voor Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Wij zijn de overkoepelende paardensportbond in Nederland. De KNHS wil dat jij samen met je paard met plezier kunt paardrijden. Daarbij zijn paardenwelzijn, veiligheid en integriteit van de sport onze belangrijkste speerpunten. Wij zijn er om jou hiermee te helpen. Met deskundig advies, hulp wanneer je dit nodig hebt en met verschillende opleidingen.

Ben je lid van de KNHS dan kun je leren paardrijden van gediplomeerde instructeurs bij meer dan 250 FNRS-maneges en 1.000 KNHS-verenigingen. Je kunt op elk gewenst niveau wedstrijden rijden waar je wordt beoordeeld door deskundige KNHS-juryleden. Jaarlijks organiseren we zo'n 6.000 wedstrijden, keuze genoeg dus!

Wij zorgen voor paardenwelzijn
Het welzijn van de paarden staat in onze sport altijd centraal. Wij zorgen door middel van onderzoek, kennis, innovatie, voorlichting, reglementen en handhaving voor paardvriendelijke paardensport. 

Wij komen op voor jouw belangen
De KNHS vertegenwoordigt 140.000 paardensporters. Om ervoor te zorgen dat jij en je paard de sport zo goed mogelijk kunnen beoefenen komen we, naast het organiseren van de sport, op voor jullie belangen. Denk hierbij aan het verbeteren van paardenwelzijn, het promoten van de paardensport, het creëren van draagvlak voor de paardensport in de politiek en de maatschappij, het openhouden van ruiter- en menpaden en verkeersveiligheid.

Word lid

De KNHS wil dat jij samen met je paard in Nederland met plezier kunt paardrijden. Daarbij zijn paardenwelzijn, veiligheid en integriteit van de sport onze belangrijkste speerpunten. Wij zijn er om jou hiermee te helpen. Met deskundig advies, hulp wanneer je dit nodig hebt en met verschillende opleidingen en kortingen.

Word KNHS-lid en
  • Wij komen op voor de belangen van jou en je paard
  • Leer paardvriendelijk en veilig paardrijden met de KNHS Ruiteropleiding
  • Neem deel aan KNHS wedstrijden, trainingen en cursussen
  • Ontvang 6 keer per jaar het digitale Paard&Sport magazine
  • Je bent aanvullend verzekerd tegen ongevallen op en rondom je paard
  • Je krijgt leuke kortingen op paardenevenementen en -spullen
Meld je aan voor het ledenpanel

Wil je meedenken over de toekomst van de paardensport in Nederland? Schrijf je in voor het KNHS Ledenpanel. Een aantal keer per jaar stellen we je (per e-mail) korte vragen en/of leggen we je stellingen voor, waar we je jouw mening graag over willen weten. Jouw mening telt!

Een paar minuutjes van jouw tijd voor de toekomst van de paardensport
  • Geef regelmatig jouw mening over de paardensport
  • Word per e-mail op de hoogte gesteld
  • Inschakelen via Mijn KNHS widget 'blijf op de hoogte'