Wat moet een ruiter met een buitenlandse nationaliteit regelen wanneer hij/zij KNHS-wedstrijden wil starten?

Als een ruiter met een buitenlandse nationaliteit in Nederland KNHS-wedstrijden wil gaan rijden, dan heeft diegene een gastlicentie nodig. Het is ook mogelijk om een periodelicentie voor 6 weken of een evenementenlicentie per evenement aan te vragen.

Gastlicentie
De gastlicentie is 12 maanden geldig. Een gastlicentie is combinatie gebonden. Er moet per paard/pony een startpas aangevraagd worden. De resultaten worden geregistreerd bij de KNHS. De tarieven van de gastlicentie (€31,- tarief 2024) en de startpassen staan in de KNHS-tarievenlijst.

Voor een gastlicentie hebben wij nodig:

  • Aanvraagformulier persoonsgegevens gast- of periodelicentie
  • Formulier aanvragen startpas gastlicentie
  • Kopieën uit het paspoort van het paard
  • Verklaring van de buitenlandse Federatie met op het formulier de klassering

Evenementenlicentie
Een evenementenlicentie is voor één evenement en kan meerdere keren per jaar worden aangevraagd. Een evenementenlicentie is niet combinatie gebonden, waardoor de ruiter tijdens het evenement met verschillende paarden kan starten. Resultaten worden niet geregistreerd bij de KNHS. Een evenementenlicentie kost €37,00 (tarief 2024).

De evenementenlicentie kan nu via onze website worden aangevraagd, klik hier om de evenementenlicentie aan te vragen.

Periodelicentie
De periodelicentie is voor 6 weken en kan 4x per jaar worden aangevraagd. Net als de evenementenlicentie is deze niet combinatie gebonden. De ruiter kan tijdens de periode van 6 weken op verschillende paarden starten. Resultaten worden niet geregistreerd bij de KNHS. Een periodelicentie voor dressuur/springen/eventing kost €188,-. Voor het mennen zijn de kosten van een periodelicentie €62,00 (tarief 2024).

De periodelicentie kan nu via onze website worden aangevraagd, klik  hier om de periodelicentie aan te vragen

Kijk voor de verschillende licenties, tarieven en procedures voor het aanvragen van een licentie in onderstaande downloads. Als je de gastlicentie binnen 48 uur nodig hebt, dan kan dat middels een spoedprocedure. De extra kosten voor een spoedprocedure zijn €42.00 (tarief 2024).

Voor wedstrijden in het grensgebied (Duitsland/België) moet ook een licentie worden aangevraagd.

Click here for English.