Diploma's ruiteropleiding aanvragen

Gedurende de hele ruiteropleiding kunnen ruiters diploma’s halen zodra ze een niveau voldoende hebben afgelegd. Het bestellen van diploma’s kan alleen voor ruiters die in het bezit zijn van een geldig KNHS-lidmaatschap, inclusief het ruiterpaspoort. Diploma’s kunnen besteld worden zodra een ruiter bij de eerstvolgende proevendag een diploma kan behalen. Het bestellen kan op twee momenten, voor of na een proevendag. Ruitersportcentra en verenigingen kunnen voor hun ruiters de klassering doorgeven aan het KNHS-kantoor. U kunt dit doen met een Excel-bestand. Dit bestand is te downloaden via Mijn KNHS of op te vragen via wedstrijden@knhs.nl

Zelf printen via online diplomatool
Sportaanbieders kunnen zelf diploma’s aanmaken via een speciale online diplomatool. U vult zelf een formulier in met de gegevens van de ruiter. Vervolgens krijgt u per e-mail twee PDF bestanden toegestuurd: één bestand is volledig opgemaakt als diploma, het andere bestand is “blanco”. Dit wil zeggen dat alleen de tekst van het diploma hierop staat, u kunt dit bestand printen op diplomapapier dat u kunt bestellen via de KNHS-webshop. Het diplomapapier kan worden besteld per 100 stuks.

Als u gebruik maakt van het online programma om diploma’s te printen, hoeft u geen aparte aanvraag of terugkoppeling te versturen naar de KNHS. Het programma is zo ingericht, dat de KNHS de diploma’s kan exporteren en dat de klasseringen worden doorgegeven voor de ruiters in Mijn KNHS.

Meer weten?
Heeft u nog geen link, maar wel interesse? Neem dan contact op met de afdeling Wedstrijdenadministratie via wedstrijden@knhs.nl. Voor uitgebreide informatie over het organiseren van de Ruiteropleiding en het aanvragen van diploma's is een handleiding voor sportaanbieders gemaakt. U kunt deze handleiding downloaden in Mijn KNHS voor verenigingen, na het inloggen ga je naar het menu "Mijn Organisatie" en dan naar "werkmap".