Deelnemers internationale wedstrijden 7 t/m 13 oktober 2024

Van 9 tot en met 13 oktober is het weer tijd voor Military Boekelo-Enschede. Tijdens deze beroemde internationale eventingwedstrijd is de finale van de Nations Cup series en staat voor de toppers van TeamNL de Nederlandse titel op het spel. Zoals ieder jaar mag Boekelo zich ook dit jaar weer verheugen op een top internationaal deelnemersveld met ruim 100 aangemelde combinaties uit vele landen. Voor Nederland staan onder meer de Olympische amazones Janneke Boonzaaijer en Sanne de Jong op de deelnemerslijst. Ook meervoudig Nederlands kampioen Tim Lips is van de partij.
Springruiters van TeamNL zijn deze week te zien op de 3*-wedstrijden in Oliva, Valencia en Gorla Minore en op het 2* concoursen in Lier. Harrie Smolders rijdt met een leenpaard op de Beijing Masters in China.
Verder nemen Nederlandse dressuurruiters en jeugdruiters deel aan het CDI in het Duitse Troisdorf. Een aantal Nederlandse eventingruiters komen aan de start in Strzegom. Ook is ons land sterk vertegenwoordigd op de internationale voltigewedstrijd in Opglabbeek. Tot slot houden twee enduranceruiters houden de Nederlandse eer hoog in Buch, Duitsland.

Janneke Boonzaaijer Foto: Dirk Caremans