Wat is een startpas?

Met een startpas mag je meedoen aan KNHS-wedstrijden in de disciplines dressuur, springen en eventing. Een startpas is combinatiegebonden, heeft een uniek combinatienummer en geldt dus voor de combinatie van één ruiter en één paard of pony. Met een verenigingslidmaatschap of een manegelidmaatschap kun je via Mijn KNHS een startpas aanvragen. Dit doe je in het menu "paarden en startpassen". Er zijn paarden- en pony startpassen en je kunt een startpas aanvragen voor een dag, een maand of 12 maanden. Zodra je startpas betaald is, wordt deze zichtbaar in de Mijn KNHS-app en op www.mijnknhs.nl. De tarieven van de verschillende startpassen vind je in de KNHS-tarievenlijst.

Wil je alleen BB/Impuls starten? Vraag dan via Mijn KNHS een gratis BB-startpas aan. Deze kun je gratis aanvragen wanneer je lid bent van de KNHS. (let op: springen kent sinds 1 april 2022 geen BB meer, voor alle hoogtes heb je een reguliere startpas nodig, dit kan natuurlijk ook het springabonnement zijn)

Wil je endurance, mennen of voltige starten? Voor deze disciplines kun je een startlicentie aanvragen. De eerste startlicentie, per discipline, betaal je en daarna kun je voor volgende paarden een gratis licentie aanvragen.