Welke soorten startpassen zijn er?

Er zijn paarden- en pony startpassen en je kunt een startpas aanvragen voor een dag, een maand of 12 maanden. Hier kun je mee deelnemen aan wedstrijden dressuur, springen en eventing. Zodra je startpas betaald is, wordt deze zichtbaar in de Mijn KNHS-app en op MijnKNHS.nl. De prijzen van de startpassen staan benoemd in de KNHS-tarievenlijst.

Speciaal voor springruiters is er het springabonnement. Dit is een maandelijks opzegbare startpas voor de discipline springen.

Voor het online paardrijden is er een dagpas '1 online proef''. Deze is een maand geldig en kun je voor 1 online proef gebruiken.


Een startpas voor 12 maanden wordt automatisch verlengd, tenzij je hem minimaal 4 weken vóór de verlengingsdatum afmeldt. De startpassen voor een maand of een dag worden niet automatisch verlengd. Deze hoef je ze dus niet op te zeggen.

Je bepaalt zelf wanneer je de startpas in wilt laten gaan. Vanaf die dag is je startpas een jaar, een maand of een dag geldig. Met de startpas voor 1 dag mag je, mits het reglementair is toegestaan, meerdere keren op die dag starten (bijvoorbeeld als je meedoet aan een dressuurwedstrijd en twee proeven wilt rijden).

De startpas moet actief zijn op de dag dat de wedstrijd verreden wordt. Vraag je een dagpas aan, dan kies je bij de ingangsdatum voor de dag waarop de wedstrijd plaats vindt.

Je mag startpassen voor een maand of een dag zo vaak aanvragen als je wilt.

Wil je alleen maar BB/Impuls starten? Vraag dan een BB-startpas aan. Deze kun je gratis aanvragen via Mijn KNHS. Let op: deze startpas moet weer afgemeld worden wanneer ook een jaarpas voor hetzelfde paard aangevraagd wordt.