Wanneer is er een cursus EHBO Paard?

Stel: je komt op stal en je paard voelt zich duidelijk niet lekker, heeft een dik been of een bloedende wond. Weet jij wat je dan moet doen? Koelen, spoelen, verbinden of juist niet? En hoe moet een verband eigenlijk aangelegd worden? Met de praktijkgerichte eendaagse cursus EHBO-paard kom je goed beslagen ten ijs.

Samen met DAP Bodegraven organiseert de KNHS een aantal keer per jaar de cursus EHBO Paard op het KNHS-centrum in Ermelo. Tijdens deze cursus leer je om een groot aantal veel voorkomende aandoeningen en ziektes te herkennen, medicijnen toe te dienen, wonden te verbinden en verband aan te leggen. 

Programma
De 1-daagse cursus EHBO-Paard is meestal van 13.30-21.00 uur. In de middag wordt de theorie behandeld en 's avonds oefen je in kleine groepen de praktijk onder leiding van dierenartsen van DAP Bodegraven. 

Data en inschrijven
De data van de cursussen staan in de Opleidingen & Evenementenkalender op Mijn KNHS (zoek op EHBO). Het kan zijn dat er nog geen datum bekend is, dan kun je wel vast je interesse doorgeven via academy@knhs.nl. Wanneer er een datum bekend is krijg je hierover een e-mail.

Iedereen die lid is van de KNHS en ouder is dan 14 jaar kan zich inschrijven voor deze cursus.