WK-brons voor Hans Peter Minderhoud en Glock´s Massimo

Hans Peter Minderhoud heeft wederom een medaille gewonnen op het WK jonge dressuurpaarden. Ditmaal was het brons met Glock’s Massimo, de zoon van zijn Olympische hengst Toto jr, bij de zevenjarigen. Nederland deed het fantastisch in deze titelstrijd met Dinja van Liere en Mauro Turfhorst op de vierde en Thamar Zweistra met Hexagon’s Mr Magnum op de vijfde plaats. Hoop voor de toekomst met zulke goede jonge combinaties.

Hans Peter Minderhoud grossierde in zijn loopbaan al met medailles op het WK Jonge Dressuurpaarden. Wereldkampioen was hij met Florencio, Rubels en vorig jaar met My Toto. Dit jaar voegde de ruiter uit Oosterbeek een bronzen medaille toe aan zijn rijk gevulde prijzenkast. Met de lichtvoetige Glock’s Massimo (Glock’s Toto jr x Bretton Woods) reed Minderhoud een gedurfde en sterke proef op lichte tour niveau in het goed gevulde stadion op het Nationaal Hippisch Centrum, waar ze enkele maanden geleden vijfde werden bij het NK Lichte Tour. 

In de WK-finale van de zevenjarigen prees de jury het mooie voorbeengebruik van de fraaie donkere vos en zijn goede stap. Naast My Toto, waarmee Minderhoud vorig jaar de beste was in Ermelo op het WK zesjarigen, en Massimo lijkt opvolging voor hun vader Glock’s Toto verzekerd. En dat is mooi voor de Nederlandse dressuursport. 

Dat geldt ook voor Dinja van Liere die in Mauro Turfhorst (Glock’s Zonik x Negor) een talent op stal heeft met talent voor het hoge werk. Dat lieten ze op het WK zien met de vierde plaats in de finale. 

Thamar Zweistra en Hexagon’s Mr Magnum (Expression x Valdez) werden vijfde en dat had zeker hoger kunnen zijn als Thamar zich aan het begin van de proef niet vergiste. Kwaliteit en talent heeft de bruine hengst zeker. Een combinatie waar bondscoach Patrick van der Meer zeker met vertrouwen naar de toekomst naar kijkt. Dat geldt ook voor Thamar en de achtjarige Hexagon’s Luxuriouzz N.O.P.T (71.021%) die op zaterdag in Ermelo de CDI3* Grand Prix Special wonnen na de vierde plaats in de Grand Prix op woensdag. 

Klik hier voor de volledige uitslag 

Foto: Hans Peter Minderhoud en Glock’s Massimo (www.digishots.nl)