Vijfde plaats voor ponyspringruiters op EK, Lieselot Kooremans op medaillekoers

Op de prachtige terreinen van Sentowerpark in Opglabbeek stond gisteren de ontknoping van de landenwedstrijd voor de ponyspringruiters op het programma. Lang had Nederland zicht op een medaille, het werd uiteindelijk de vijfde plaats. Lieselot Kooremans staat er individueel het beste voor en deelt samen met zes andere combinaties een voorlopige eerste plaats.

Het goud ging gisteren naar Groot-Brittannië, het zilver was voor Duitsland en het brons voor Ierland. Het kampioenschap is verreden over drie rondes, tot aan de de derde ronde stond het team van bondscoach Mans Buurmans op brons. De verschillen waren niet groot en uiteindelijk moest Nederland vijf strafpunten meer incasseren dan Ierland.

Lieselot Kooremans aan de leiding
De huidige KNHS Indoor Kampioen Lieselot Kooremans en Elando van de Roshoeve hebben louter foutloze rondes afgeleverd. Zij gaat daarmee, samen met zes andere combinaties, aan de leiding in het individuele klassement. Vandaag is er een rustdag voor de ponyspringruiters en -amazones, zondag is de ontknoping van de individuele finale.  Jip Grootegoed en haar Fantasia staan individueel op de twaalfde plaats met acht strafpunten. Bethany Vos en Still Got ME volgen op plaats 23 met dertien strafpunten. In de finale komen de beste dertig combinaties aan de start. Dat betekent dat Joelle Muijres en Zenzi Girl (37), Lois Wilschut en Kyrian van Orchids (38) vandaag voor de laatste keer aan de start komen in de Farewell Competition.

Children azen op gouden teammedaille
Vandaag staat de ontknoping van de teammedailles voor de Children (dressuur), op het programma. Zojuist heeft Britt-Kikkert Van Der Linden een mega score van 80.559% neergezet. Daarmee staat zij individueel op een tweede plaats en behoudt Nederland zicht op haar gouden teammedaille. Voor de dressuurponyruiters en -amazones en de Junioren is de strijd om de individuele medailles in volle gang. Momenteel staat Isabella Karajkovic met First Hummer op een individuele zilveren plaats met een score van 72.892% bij de pony’s.

Klik hier voor alle uitslagen.

Ponyteam vijfde Foto: Marilou Linders