TeamNL amazones op stoom: Goud voor Demi Haerkens en Zilver voor Sanne Voets op Paralympische Spelen

Parijs (KNHS) – Paralympisch debutante Demi Haerkens liet vandaag haar visitekaartje achter in het prachtige stadion van Versailles. Met haar paard Daula behaalde de TeamNL amazone een gouden medaille met een score van 78.722%. Routinier Sanne Voets behaalde zilver met Demantur op haar vierde Paralympische Spelen met een score van 76.528%. 

Demi Haerkens na haar proef: “Ik was wel een beetje geëmotioneerd na de proef, ik had gehoopt om zo’n score te rijden. Het ging zo makkelijk, Daula liep zo licht in de hand en ze danste met zo veel tact en kwaliteit. Het was precies hoe ik het van te voren in mijn hoofd had voorbereid. En zo is het ook gelukt! Het is zo gaaf om te laten zien wat je waard bent en wat je paard waard is, zij verdient ook dit podium. Daula is een one in a million paard, zij gaat echt voor mij door het vuur. Als we de ring in rijden dan doet zij er nog drie schepjes bovenop. Ik kan echt op haar rekenen in de proef en dat is echt geweldig. Met al die mensen op de tribune was het geweldig om daar te kunnen rijden en ook zo te kunnen presteren. Het is echt heel anders dan een EK of een WK. Ik ben super blij met mijn score, we gaan altijd voor het hoogst haalbare”

Sanne Voets: “Ik ben blij dat de kop eraf is en ook met hoe het ging. Het is altijd spannend als de wedstrijd dichterbij komt en je ook nog iets te verdedigen hebt. Het is waanzinnig om hier het stadion binnen te rijden met zo veel publiek en zo veel mensen in het oranje en vrienden en familie op de tribune. Het was wel even slikken en ook voor mijn paard was het wennen.
De afgelopen drie jaar, na Tokio heeft elke beslissing die we gemaakt hebben in het teken van Demantur gestaan. We hebben naar Parijs toegewerkt om daar goud te halen, maar niet ten koste van alles. Boven goud staat altijd het welzijn van mijn paard. Ik hoop dat de beste rit wint, ik heb er alles aan gedaan. Ik ben trots op mijn team en mijn paard waar ik nu al mijn derde spelen mee rijd, hij is nog steeds top fit, misschien wel fitter dan ooit. De weg hier naartoe, daar ben ik het meest trots op."

Haerkens en Voets hebben zich met deze prestatie tevens gekwalificeerd voor de Kür die zaterdag 7 september verreden wordt. 


Programma
Dinsdag 3 en woensdag 4 september staat de individuele proef op het programma, de Grand Prix A. Hierin kunnen individuele medailles gewonnen worden en de beste acht combinaties plaatsen zich voor de Kür die zaterdag 7 september verreden wordt. Donderdag 5 september is een rustdag. Vrijdag 6 september staat de landenwedstrijd op het programma, hierin gaan per land drie ruiters van start in de Grand Prix B, welke drie combinaties dat zijn wordt donderdag door de bondscoach bekend gemaakt.

Uitslag Grand Prix Grade IV
1.    Demi Haerkens (Helmond) -  Daula N.O.P. (78.722%)
2.    Sanne Voets (Berghem) – Demantur N.O.P. (76.528%)
3.    Anna-Lena Niehues (DUI) – Quimbaya 6 (75.222%)

Klik hier voor de uitslag

Wil je niets missen? 
Wil je niets missen van de prestaties van de TeamNL ruiters in Parijs? De Paralympics worden o.a. uitgezonden via de NOS. Informatie over alle deelnemers, het programma en het laatste nieuws vind je op onze webpagina Road To Paris.

Kijk hier voor alle uitslagen en startlijsten

Foto: Demi Haerkens met Daula door Hippo Foto Media