Springruiters TeamNL winnen landenwedstrijd Praag

Onder leiding van Vincent Voorn hebben de springruiters van TeamNL overtuigend de landenwedstrijd van CSIO3* Praag gewonnen. Dankzij foutloze ritten van Henk Frederiks met Impian D, Mel Thijssen met Imodo en Willem Greve met Minute Man stond er in de einduitslag de 0 achter Nederland. De Ieren eindigden als tweede, het team van de Verenigde Arabische Emiraten werd derde.

De landenwedstrijd in Praag werd over een 1.50m parcours verreden. Vijftien landen begonnen aan de eerste manche, negen waren startgerechtigd in de tweede. 
Het waren de Oranjejassen van TeamNL die de wedstrijd overtuigend met een foutloos resultaat wonnen. Henk Frederiks heeft inmiddels een patent op nulrondes in de landenwedstrijden met Impian D. Zo ook in Praag bleven alle balken in de lepels en stond er twee keer een 0 achter hun naam.
Dat gold ook voor Mel Thijssen en Imodo die de laatste maanden uitstekend in vorm zijn. Veertien dagen geleden waren ze ook al dubbel foutloos in de Nations Cup van Samorin.
Willem Greve en Minute Man zorgden als laatste starters met de nulrondes voor de overwinning. In de eerste EEF Nations Cup van dit jaar in Mannheim waren ze ook tweemaal foutloos. Kevin Jochems had in beide omlopen het streepresultaat met Camilla van de Helle. Een sterke verrichting van TeamNL, dat het sterke Ierse team achter zich liet (4 strafpunten). De equipe van de Verenigde Arabische Emiraten had evenveel strafpunten na twee omlopen, maar de tijd van de ruiters uit het Midden-Oosten was langzamer dan die van de Ieren. 

De landenwedstrijd in Praag was een op zich zelf staande wedstrijd en maakte geen deel uit van een serie of competitie. De volgende landenwedstrijd voor de springruiters van TeamNL is aanstaande donderdag in Aken. Daarna volgt de vijfsterren landenwedstrijd van Falsterbo en in het zelfde weekend (10 – 14 jui) reist Vincent Voorn met een team naar Boedapest voor de halve finale van de EEF Nations Series.

Klik hier voor de volledige uitslag van de landenwedstrijd van Praag

Foto: Mel Thijssen en Imodo tijdens het NK Springen (www.digishots.nl)