Parijs 2024: Annemarieke Nobel naar vierde plaats in Grade I

Annemarieke Nobel kon bij haar Paralympische debuut in Parijs voor TeamNL niet helemaal de proef rijden die ze graag wilde. Met haar score van 72.792% viel de amazone met een vierde plaats net buiten de medailles. Daarmee wist zij zich wel ruimschoots te plaatsen voor de Kür die zaterdag verreden wordt in de prachtige piste van Versailles.

 

De amazone die met haar Doo Schufro in Grade I rijdt, kijkt wel trots terug op de prestatie van haar paard. “Het kan echt veel beter, maar mijn paard was toch best onder de indruk toen we in het stadion kwamen. Toen we naar de ring gingen liep hij eigenlijk heel prima, maar in de ring kreeg ik het net niet voor elkaar om de goed ontspanning te krijgen. We moeten het hier mee doen, het is paardensport en als het dan een keer net niet helemaal lukt is dat natuurlijk jammer.”
De uiteindelijke vierde plaats is nu een beetje een teleurstellende positie, maar wel een super knappe prestatie voor de amazone die vroeger ook veel sprong en crossen reed. Met haar Dúx, zoals Doo Schufro op stal heet, rijdt de amazone thuis nog steeds graag door het bos en pakt dan ook graag een drafje mee. “Thuis rijd ik hem iedere dag zelf, en dan lukt het ook wel om te draven, in de ring kan ik niet snel genoeg mijn balans vinden om goede overgangen te rijden. Mijn lichaam werkt dan onvoldoende mee.  Dúx is echt onze grootste kameraad het is een paard dat je bijna verstaat. Hij begrijpt ook heel veel dingen, alleen vandaag begreep hij het even niet zo goed.”
Het goud ging vandaag naar de uit Letland afkomstige Rihard Snikus

Morgen rijden Demi Haerkens en Sanne Voets in Grade IV.
Vrijdag volgt de landenwedstrijd en zaterdag rijden de beste acht combinaties in iedere Grade een kür.

Wil je niets missen? 
Wil je niets missen van de prestaties van de TeamNL ruiters in Parijs? De Paralympics worden o.a. uitgezonden via de NOS. Informatie over alle deelnemers, het programma en het laatste nieuws vind je op onze webpagina Road To Paris.

Kijk hier voor alle uitslagen en startlijsten

Foto: HippoFotoMedia