Merel Blom wint KNHS kampioenschap CCI3*

Merel Blom-Hulsman heeft met de negenjarige ruin Davos 77 het KNHS-kampioenschap CCI3* gewonnen. Tijdens de internationale wedstrijd op het prachtige terrein van het Kuinderbos in Emmeloord was ze op plaats vier de beste Nederlander.

 

“Het is hier in Emmeloord een hele mooie plek voor een eventingwedstrijd. Je ziet dat de organisatie er heel veel voor heeft gedaan, er zit veel werk in alle crosshindernissen,” reageert de kersverse kampioene. “We hebben mazzel gehad met het weer, de bodem was goed. Mijn paard liep hier zijn eerste 3* en gaf me in de cross een heel goed gevoel. Hij vindt het spelletje mooi en het voelde als een makkelijke rit. De lange waterpartij was wel lastig en zwaar voor de paarden,” reageert Merel Blom. “Er was veel publiek, ook mensen die de eventingsport nog niet kennen. Mooi dat zoveel mensen op deze manier kennis kunnen maken met de sport.”

Breed publiek
De eerste editie van Eventing Flevoland was zonovergoten en trok veel bezoekers. Iets wat de organisatie van de internationale eventingwedstrijd ook voor ogen had. “We wilden juist een wedstrijd neerzetten voor een breed publiek, en niet alleen de deelnemers,” zegt voorzitter Gert Naber. In het randprogramma van Eventing Flevoland was bijvoorbeeld een Hobby Horse wedstrijd georganiseerd en waren diverse demonstraties en in het centraal gelegen promodorp bevonden zich veel standhouders. “We kijken echt terug op een geslaagd evenement en waardig kampioenschap. Met goede sport en mooie uitslagen. Het was geen makkelijke crosscountry, het was een selectief parcours en er werden fouten gemaakt op verschillende hindernissen. We hebben van de deelnemers veel enthousiaste reacties ontvangen. Alles mogelijk gemaakt door ruim 180 vrijwilligers en vele partners en vrijwilligers.”

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto: Ros Fotografie