KNHS Theorie Tour - Maagzweren bij (sport)paarden

Op vrijdag 15 november behandelen wij een onderwerp waar elke paardeneigenaar zich wel eens zorgen over maakt. Maagzweren. Het liefst wil je het probleem zo snel mogelijk herkennen en beter nog: voorkomen. Dit is niet altijd makkelijk maar daarom hebben wij twee dierenartsen uitgenodigd die jou veel kunnen leren over dit onderwerp. Hank van Campen en Florentijn Schoots, beide dierenarts bij D.A.P. Doetinchem-Zeddam, verzorgen een interessante KNHS Theorie Tour puur gewijd aan het onderwerp maagzweren.

Wat kun je verwachten?
We behandelen de belangrijkste vragen rondom maagzweren:

  • Hoe herken je vroege symptomen van maagzweren? De vroege signalen zijn vaak moeilijk te herkennen. Hank en Florentijn leggen uit welke deze zijn zodat je op tijd kunt ingrijpen.
  • Wat zijn de oorzaken van maagzweren bij (sport)paarden? Ontdek hoe stress, voeding en intensieve training bijdragen aan maagproblemen, en wat je kunt doen om dit te beperken.
  • Hoe kun je maagzweren voorkomen? Voeding en management zijn hierin cruciaal. Krijg praktische tips om je paard gezond te houden, zelfs in drukke trainingsperiodes.
  • Welke behandelopties zijn er? Mocht je paard toch maagzweren krijgen, dan bespreken we de mogelijke behandelmethoden en wat je kunt doen om terugval te voorkomen.
  • Wat is de impact op de prestaties? Zelfs zonder zichtbare klachten kunnen maagzweren het welzijn en de prestaties van je paard beïnvloeden. Goede maaggezondheid is essentieel voor een gelukkig en optimaal presterend paard!

Waarom deelnemen?
Als paardeneigenaar zijn er veel zaken waar je je zorgen over kunt maken, we hopen hiermee alvast één zorg minder te creëren! Mis deze kans niet en meld je snel aan voor de KNHS Theorie Tour. Samen zorgen we voor gezonde paarden!

Licentiepunten voor instructeurs: Er zijn géén licentiepunten verbonden aan het volgen van deze Theorie Tour.