KNHS Talentendag 2024 op 20 augustus in Ermelo

Op dinsdag 20 augustus vindt op het NHC in Ermelo de jaarlijkse KNHS Talentendag plaats. Tijdens deze dag worden talentvolle combinaties in de disciplines springen, eventing, dressuur en para dressuur gescout, die de potentie hebben om binnen één à twee jaar door te stromen naar één van de jeugdkaders.

De combinaties die door de selectie komen, worden opgenomen in het KNHS Talentenplan en volgen vanaf de wintermaanden de Nationale Beloften trainingen. De selectie tijdens de KNHS Talentendag wordt gemaakt door de bondscoaches en de toptrainers uit het KNHS Trainersplatform. De afgelopen jaren werden de combinaties tijdens de KNHS Talentendag onder andere getraind door Olympisch kampioene en Ambassadrice van het KNHS Talentenplan Anky van Grunsven, WK individueel Bronzen medaillewinnares Dinja van Liere en Olympiërs Hans Peter Minderhoud, Merel Blom, Adelinde Cornelissen en Elaine Pen.

Deelnamecriteria
Om deel te kunnen nemen aan deze dag dienen combinaties te voldoen aan een aantal criteria. Deze zijn vastgesteld door het college van KNHS-bondscoaches en per discipline vastgelegd in deelnamenormen. Deze deelnamenormen vind je hier. Voldoet een ruiter met meerdere paarden en/of pony’s aan de deelnamenormen dan is aan de ruiter de keus met welk paard of welke pony hij/zij op de KNHS Talentendag start. Ook als een ruiter voor verschillende disciplines is geselecteerd, wordt gevraagd om zelf een keuze maken. De inschrijving verloopt via Mijn KNHS.

De KNHS Talentendag staat voor een groot deel in het teken van begeleiden en selecteren en deze dag is vrij toegankelijk voor toeschouwers. De combinaties die 20 augustus geselecteerd worden maken vanaf 1 oktober deel uit van het KNHS Talentenplan.

Klik hier voor meer informatie over de KNHS Talentendag.

Inschrijvingen
De inschrijving is vanaf nu geopend. Ruiters die willen deelnemen aan de Talentendag en voldoen aan de criteria kunnen zich inschrijven.