Jos Lansink over inzetten Kim Emmen

Bondscoach Jos Lansink licht zijn keuze toe om vandaag Kim Emmen met haar paard Imagine in te zetten tijdens de kwalificatie van de landenwedstrijd in plaats van Willem Greve met Grandorado TN N.O.P. *Update met quote van Willem Greve

“Vandaag is een hele belangrijke kwalificatie voor de landenwedstrijd. Er is geen wegstreepresultaat. De drie paarden die vandaag springen, sprongen tijdens de training gisteren het beste. Daarom heb ik met Willem Greve overlegd om Kim Emmen in te zetten in plaats van Willem. Willem kan later nog ingezet worden, dus het hoeft voor Willem nog zeker niet het einde van het toernooi te betekenen.”

Willem Greve over deze beslissing: “Gisteren na de warming up hebben we samen besloten dat we Grandorado TN N.O.P. niet in de landenwedstrijd opstellen omdat de drie andere paarden beter sprongen. In dit format zonder wegstreepresultaat moet je met paarden gaan die het beste in vorm zijn. Het was een moeilijke beslissing, maar er is nog een kans dat Grandorado TN N.O.P. in de ring verschijnt. Ik heb naar mijn paard toe en mijn collega’s verantwoording te nemen, en die neem ik. Het gaat niet helemaal volgens plan, maar we blijven als team positief en gaan voor het hoogst haalbare.”

Om 11.00 uur start de kwalificatie voor de Landenwedstrijd. Er gaan 20 teams van start met elk drie combinaties. De beste 10 teams gaan door naar de finale op vrijdag. Vrijdag beginnen alle teams weer met een schone lei.

Startvolgorde kwalificatie Landenwedstrijd donderdag 1 augustus:

14. Maikel van der Vleuten met Beauville Z N.O.P.
34. Kim Emmen met Imagine
54. Harrie Smolders met Uricas vd Kattevennen

Klik hier voor de startlijst: https://results.equi-score.de/event/2024/27602/nl/startlist/13