Goede start voor TeamNL paradressuurteam in Parijs

Het TeamNL paradressuurteam is de landenwedstrijd van de paralympische Spelen goed begonnen. Demi Haerkens reed Daula naar een score van 78.216, Sanne Voets en Demantur kwamen op 76.567. Daarmee realiseerden de combinaties de hoogste scores in Grade IV.

 

Bondscoach Joyce Heuitink is tevreden met dit begin, maar kan door het format van de wedstrijd nog moeilijk inschatten wat de scores precies waard zijn. Engeland, Duitsland, België en de Verenigde Staten zijn grote concurrenten Hun eerste ruiters die aan de start komen rijden echter in een andere Grade en komen pas later in de middag in de piste. Derde Nederlandse teamamazone Rixt van der Horst rijdt in Grade III en start vanmiddag om 16.39 uur. Daarna blijft het heel spannend tot de laatste combinatie uit de Verenigde Staten, die na haar rijdt, heeft gereden. De definitieve teamuitslag is rond 17.00 uur bekend.  

TeamNL bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink vertelt na de rit van Demi Haerkens: "Beide amazones hebben bijna foutloos gereden, wel nog wat kleine dingetjes, maar ze zijn beide super cool de ring in gegaan en hebben laten zien dat we meedoen. Ik had misschien nog wel wat hogere scores gehoopt, maar je weet niet wat de andere landen gaan doen dus je weet niet wat deze percentages waard zijn. Voor nu ben ik tevreden.”

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto: HippoFotoMedia