Annemarieke Nobel nipt vierde in paralympische Kür

Annemarieke Nobel is tijdens de paralympische Spelen in Parijs ook in de Kür van Grade I vierde geworden. Nobel en Doo Schufro hadden een duidelijk betere proef dan in de individuele test en kregen het mooie percentage van 77.614%.

 

Nobel was ook in de eerste proef, die afgelopen dinsdag verreden werd, als vierde geëindigd. Toen was zij niet erg tevreden over haar paralympische debuut. Na haar optreden in de Kür baalde ze wel van de nipte vierde plaats, maar was ze blij met haar optreden.
“Voor mijn gevoel ging het echt best heel goed. Ik vind het in deze baan heel moeilijk om precies te rijden omdat je zo weinig referentie hebt. Normaal weet je bijvoorbeeld dat de hekjes twee meter zijn, en dan kun je bij een volte van acht meter veel beter zien waar je moet zijn. Hier heb je alleen de letters en loopt alles in elkaar over, en dan is het voor mij echt heel lastig om in te schatten.
Ik heel erg blij met mijn score, dit is wel een score waar ik op gehoopt had. Natuurlijk wil je altijd hoger, maar dit is wel een goede score. De weg naar deze Paralympische Spelen toe was heel hectisch, maar ik vond het een super ervaring. Echt ongelofelijk gaaf om dit mee te mogen maken, ik heb er van genoten.”  

Uitslag paralympische Kür Grade I:
Goud: Rihards Snikus (Let) – King of Dance, 82.487%
Zilver: Sara Morganti (Ita) – Mariebelle, 81.407%
Brons: Mari Dutward-Akhurst (Gbr) – Athene Lindebjerg, 77.747%
4. Annemarieke Nobel (Schoonloo) – Doo Schufro, 77.614%

Kijk hier voor de totale uitslag

Foto: Hippofotomedia