Mijn eerste paardrijles

Leuk! Binnenkort heb je je eerste paardrijles. Maar wat heb je daarvoor nodig? Voor je eerste les hoef je echt niet meteen alle spullen te kopen. Informeer voor je eerste les bij het ruitersportcentra waar jij gaat rijden welke spullen je daar kan gebruiken.

Voor je eerste paardrijles heb je niet direct een complete rij-outfit nodig. Wel zijn er een aantal basis benodigdheden die belangrijk zijn voor jouw veiligheid. Deze hebben we onderstaand voor je op een rijtje gezet.

Paardvriendelijk en veilig leren paardrijden

De KNHS heeft in samenwerking met FNRS-maneges en KNHS-verenigingen paardrijlessen ontwikkeld waar je met plezier, paardvriendelijk en veilig leert paardrijden. Kenmerkend aan deze lessen is dat het plezier voor de ruiter én het paard voorop staat. Je kunt deze lessen volgen met een manegepaard of met je eigen paard op maar liefst 750 locaties in Nederland. De lessen zijn opgedeeld in twee fasen:

  1. Brons voor beginners
  2. Zilver voor gevorderden

Voor de jongste jeugd tot en met 12 jaar is er de Bixie&Friends Ruiteropleiding. Uniek in Nederland en exclusief te volgen bij FNRS- maneges en KNHS-verenigingen. Kinderen leren hier op spelenderwijze samen met de pony Bixie en zijn vriendjes  paardvriendelijk en veilig paardrijden.

 

 

Alles over leren paardrijden met plezier