Paardrijden met Bixie&Friends

Paardrijden met Bixie&Friends is een lesprogramma speciaal gemaakt voor kinderen. Kinderen leren spelenderwijs paardrijden en alles wat er bij het paardrijden komt kijken zoals poetsen en opzadelen.  Maar ook hoe paarden en pony's verzorgd moeten worden en wat ze nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven.

Kinderen leren de basis van het paardrijden in de disciplines dressuur, voltige, springen en eventing en ze kunnen meedoen aan Bixie&Friends Proevendagen. Alle vorderingen worden bijgehouden in een Bixie&Friends Ruiterpaspoort die je als KNHS-lid krijgt. Zo kunnen kinderen stempels verzamelen voor alle onderdelen van het paardrijden. Super leuk dus! Kinderen kunnen dit lesprogramma volgen op FNRS-maneges en KNHS-verenigingen. Vraag ernaar bij jouw manege of vereniging.

Britt Dekker over Bixie&Friends

Superster en paardenliefhebber Britt Dekker is helemaal weg van het lesprogramma Paardrijden met Bixie&Friends. Voor haar youtubekanaal Paardenpraat.tv heeft ze er een leuke en informatieve video over gemaakt.

Bixie&Friends paspoort

Kinderen die meedoen aan Paardrijden met Bixie&Friends en lid zijn van de KNHS ontvangen een eigen Bixie&Friends Ruiterpaspoort. Hierin kunnen de kinderen stempels verzamelen voor alle onderdelen van het lesprogramma. 

Er wordt bijhouden welke diploma’s behaald zijn en welke  Bixie&Friends Proeven en Parcoursen gereden zijn. Kinderen vinden het ontzettend leuk en zo worden ze spelenderwijs gestimuleerd om steeds een stapje verder te komen in het paardrijden.

Je krijgt het Bixie&Friends Ruiterpaspoort gratis als jouw manege of vereniging je aanmeldt als KNHS-lid en aangeeft dat je mee wilt doen aan Paardrijden met Bixie&Friends. Ben je lid van de KNHS en niet ouder dan 12 jaar? Dan kun je ook zelf het Bixie&Friends Ruiterpaspoort aanvragen. Klik op onderstaande button.

 

Bixie&Friends paspoort aanvragen

De eerste paardrijles

Kinderen die zijn aangemeld voor Paardrijden met Bixie&Friends en lid zijn van de KNHS ontvangen naast het Bixie&Friends Ruiterpaspoort ook het boekje Mijn eerste paardrijles met Bixie&Friends. In dit super handige boekje vind je alle informatie over de eerste paardrijdlessen en de eerste 20 stempels die je kunt halen als je gaat Paardrijden met Bixie&Friends Je krijgt dit boekje, net als het paspoort, automatisch thuisgestuurd nadat jouw kind is aangemeld als lid bij de KNHS.

Bixie&Friends Proeven en Parcoursen

Bixie&Friends Proeven zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij kunnen zo op een hele laagdrempelige en leuke manier kennismaken met wedstrijden. Bixie&Friends Proeven bestaan uit spelletjes, ponyleiden, dressuurproeven, voltigeproeven, springparcoursen en eventingparcoursen. Er wordt geen klassement opgemaakt, want ieder kind is een winnaar. De vorderingen van de Bixie&Friends proeven worden bijgehouden in een super leuk Bixie&Friends ruiterpaspoort. Vraag naar de mogelijkheden bij jouw manege of vereniging.

Bixie&Friends Proeven en Parcoursen
Bixie&Friends boek

Voor kinderen die het lesprogramma Paardrijden met Bixie&Friends volgen is er ook een leerboek. In dit boek staan alle stappen beschreven van het lesprogramma en helemaal geschreven voor kinderen. Het boek is een hele mooie aanvulling op de lessen die op de manege of vereniging gegeven worden.

Voor kinderen die alles willen weten
  • Prachtig geïllustreerd boek speciaal geschreven voor kinderen
  • Kinderen leren alles over paarden en wat er komt kijken bij het paardrijden
  • Alle stappen van het lesprogramma Paardrijden met Bixie&Friends worden hier uitgelegd
  • KNHS-leden krijgen € 7,50 korting

De Bixie&Friends dag

Elk jaar organiseert de KNHS speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar de populaire Bixie&Friends dag. Zo’n 400 kinderen komen met hun pony’s naar het Nationaal Hippische Centrum in Ermelo voor een dag vol ponyplezier in de meivakantie.

Super leuk zonder eigen pony
De Bixie&Friends dag is gratis toegankelijk voor publiek en een ideale dag uit in de meivakantie. Ook zonder eigen pony is er genoeg te beleven. Zorg ervoor dat je het hoogtepunt van de dag, de ponyversierwedstrijd niet mist! Stoere ridders, clowns en Mega Mindy’s gaan dan zij aan zij door de piste.

Demonstratie working equitation

Heb jij het interview met Carmen Coronel al gelezen in Bixie&Friends magazine (editie 1 2024)? Dan ben je vast benieuwd naar haar demonstratie van een aantal oefeningen uit de working equitation. Dit laat Carmen natuurlijk samen met haar paard aan je zien, maar ze krijgt ook hulp van instructeur Mark Hoeffgen. Hij weet eveneens heel veel over working equitation, waarin nog veel meer oefeningen worden gereden dan je hieronder ziet. Veel kijkplezier!