Missie en Visie

De KNHS is dé autoriteit op het gebied van paardensport die de Nederlandse paardensport op ieder niveau faciliteert. Wij doen er alles aan om onze leden en onze paarden een mooie sportbeleving te bezorgen. Daarbij zijn paardenwelzijn, veiligheid en eerlijke sport (voor mens en paard) onze belangrijkste uitgangspunten.

We willen de paardensport voor iedereen toegankelijk maken op een plezierige en verantwoorde wijze. Dit betekent dat we daar ook naar moeten handelen. We stellen ons daarom altijd ten dienste van de paardensport, onze leden en onze paarden. Omdat er zoveel verschillende paardensportdisciplines zijn, met nog meer verschillende paardenvragen, werken we vanuit de gedachte dat iedere paardensporter uniek is en recht heeft op zijn of haar eigen KNHS. Bij de KNHS vind je de informatie die jou en je paard helpen om op een mooie, veilige en gezonde manier van je sport te genieten. Samen delen we onze liefde voor paarden. En dat gunnen we iedereen.

Paard in tulpenveld

Onze overtuiging

Wij geloven dat paardensport zorgt voor een unieke en bijzondere band tussen ruiter en paard. Deze band draagt bij aan een gezonder en gelukkiger leven voor zowel het paard als de ruiter.

Onze missie

Wij zijn de paardensportbond voor en van alle paardensporters. De liefde en passie voor het paard is voelbaar in alles wat wij doen. 

Met plezier, ambitie en leiderschap creëren we een gastvrije, duurzame en veilige sportomgeving waarin iedere paardensporter, nu en in de toekomst, het beste uit zichzelf  en zijn paard naar boven kan halen. 

Onze waarden

De KNHS werkt vanuit vier belangrijke waarden. Deze waarden vind je terug in alles wat we doen. Het zijn de vier criteria waar ons handelen altijd aan voldoet. Het is onze mentaliteit, ons fundament. Het bepaalt de manier waarop wij omgaan met iedereen, van paard tot fan tot tegenstander.

 • Paardvriendelijk
  Alles wat we doen, doen we uit liefde voor het paard. Bij het maken van keuzes zetten wij het welzijn van de paarden altijd voorop. Op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten stellen wij ons ten doel het paardenwelzijn in onze sport te blijven optimaliseren.
 • Deskundig
  De KNHS is de autoriteit op het gebied van paardensport. Wij stimuleren wetenschappelijk onderzoek en stellen ons ten doel altijd over de laatste inzichten en wetenschappelijke ontwikkelingen te beschikken. Wij stellen onze kennis aan onze leden beschikbaar ter bevordering van de paardensport.
 • Duurzaam
  We ontwikkelen de paardensport duurzaam: we komen tegemoet aan de behoefte van de huidige paardensporters zonder die van toekomstige paardensporters tekort te doen.
 • Gastvrij
  Bij de KNHS is iedere paardensport liefhebber welkom. Wij doen er alles aan om onze leden en paarden de best mogelijke paardensportbeleving te geven. 

Als we de paardensport voor iedereen toegankelijk willen maken op een plezierige en verantwoorde wijze, betekent dit dat we daar ook naar moeten handelen. We stellen ons daarom altijd ten dienste van de paardensport, onze leden en onze paarden. Kortom, de KNHS is er voor iedereen die, net als wij, de paardensport een warm hart toedraagt.