Young Leaders Program

Als je een KNHS/FNRS lidmaatschap hebt en tussen de 8 en 25 jaar oud bent, kan je meedoen aan het KNHS Young Leaders Program! Wordt het KNHS Young Leaders Program al bij jouw manege of vereniging aangeboden? 

Over het Young Leaders Program

In het programma ga je aan de slag met onderwerpen als; stalmanagement, gezondheid & welzijn, voer, activiteiten en evenementen organiseren, grondwerk & longeren, rondleidingen geven, de taal leren van het paard, veiligheid en nog veel meer! Naast actief bezig te zijn op jouw vereniging of manege, nodigen wij (de KNHS), jou ook regelmatig uit om kennis en ervaring op te doen op grote regionale/landelijke evenementen. Denk aan de Indoor-Kampioenschappen, de Hippiade en nog veel meer...!

Het programma

Het programma bestaat uit verschillende leiderschapsniveaus. Je kunt in één van de vier leiderschapsniveaus instromen. De begeleidende coach op de manege of vereniging bepaalt welk niveau het meest geschikt is. Binnen deze leiderschapsniveaus ga je aan de slag met het (verder) ontwikkelen van belangrijke competenties. Dit doe je aan de hand van verschillende gethematiseerde activiteiten.

Als deelnemer ga je twee maanden aan de slag met een thema. Na het afsluiten van een thema op niveau 1 t/m 3 krijg je een badge en na niveau 4 een onderscheidingsteken. Bij niveau 4 stroom je uiteindelijk door in het opleidingstraject: "Geef de jeugd een stem!". De behaalde badges en onderscheidingstekens worden bijgehouden in een persoonlijk leerpaspoort. Tijdens het programma word je begeleidt en ondersteund door coaches die door de KNHS en NOC*NSF zijn geschoold en de titel KNHS YLP Basiscoach hebben behaald.

Niveau 1: Helpen
In dit eerste niveau maak je spelenderwijs kennis met anderen ondersteunen, leren met plezier, toewijding ontwikkelen en plichtbesef kweken.

Niveau 2: Uitvoeren         
In dit niveau voer je activiteiten uit waarbij je aan de slag gaat met zorgvuldig en volhardend te werk gaan, samen aan de slag gaan, betrouwbaar zijn, taken plannen, duidelijk communiceren en meedenken.

Niveau 3: Organiseren      
In dit niveau werk je aan gepast communiceren, oplossingsgericht handelen, gedrag controleren, samenwerken, overzicht houden, gedisciplineerd werken en zorg dragen.

Niveau 4: Besturen en het opleidingstraject: "Geef de jeugd een stem!"         
In dit laatste niveau toon je eigen initiatief om je te ontwikkelen in competenties als leiding geven, visie tonen, motiveren, verantwoordelijkheid dragen, organiseren, gedecideerd handelen en coachen. Heb jij veel ambitie en ben je toe aan een uitdaging? Probeer dan geselecteerd te worden voor het opleidingstraject: "Geef de jeugd een stem!". Dit kan uitsluitend als je tussen de 18 en 25 jaar oud bent. Binnen dit traject volg je zeer leerzame masterclasses en kan jij echt iets beteken voor onze prachtige paardensport. Meer weten? Lees vooral verder!

Bij welke FNRS-ruitersportcentra en KNHS-verenigingen kun je terecht?

Het KNHS Young Leaders Program is voor KNHS/FNRS-leden en wordt daarom alleen aangeboden op KNHS-verenigingen en FNRS-ruitersportcentra. Op dit moment doen de onderstaande accommodaties mee, dit worden er steeds meer!