Informatie voor Juryleden

Zonder dressuurjuryleden geen dressuursport! Als dressuurjurylid ben je een belangrijke schakel in de opleiding van ruiter en paard. Goed opgeleide en behulpzame juryleden zijn de ambassadeurs van de sport. 

Tips voor juryleden

- Vraag van te voren het vraagprogramma van de wedstrijd op en neem het door.  

- Bereid je goed voor op jouw taak, zorg bijvoorbeeld dat je weet welke proef/proeven je gaat beoordelen.  

- Zorg dat je op tijd aanwezig bent.  

- Maak kennis met de wedstrijdorganisatie en overleg met de wedstrijdorganisatie en maak afspraken over de taken.  

- Maak kennis met de andere juryleden en evt. Federatievertegenwoordiger. Overleg bijvoorbeeld wie de accommodatie bekijkt.  

  

Proefgerichte clinics en niet KNHS-gerelateerde evenementen 

Als jurylid ben je opgeleid voor het beoordelen van KNHS-wedstrijden. Veel juryleden worden daarnaast regelmatig gevraagd zich in te zetten voor andere dingen zoals het geven van proefgerichte clinics of het beoordelen van andersoortige proeven, rubrieken en competities dan de reguliere KNHS-proeven/rubrieken.

Het kan ook zijn dat je gevraagd wordt voor het verzorgen van lessen ter voorbereiding op wedstrijden. Allemaal ontzettend mooie initiatieven die onze sport ondersteunen en leuker maken! Wij begrijpen dat je hier graag een bijdrage levert.

Omdat er zo veel verschillende initiatieven zijn die buiten de reguliere wedstrijdsport vallen, kunnen wij ons voorstellen dat het soms lastig in te schatten is wat er precies van je verwacht wordt. Ook is niet altijd precies duidelijk of het gaat om een wedstrijd of wanneer is iets een training? Gaat het om een KNHS wedstrijd? Wat wil ik dan wel en wat wil ik dan niet doen als KNHS jurylid en wat mag ik wel en wat mag ik niet doen in mijn functie als jurylid. Om je hierbij te kunnen helpen hebben wij e.e.a. op een rijtje gezet.