Opleiding aspirant instructeur Orun 2

Zijn paarden jouw hobby en vind je het leuk om jouw kennis te delen met anderen? Misschien is een opleiding tot instructeur dan wel iets voor jou! Wil je bij de KNHS een opleiding volgen, dan begin je onderaan de ladder met de opleiding Aspirant Instructeur. Kies een variant die bij je past en voor je het weet sta jij les te geven! Heb je de basis eenmaal gelegd, dan kan je doorstromen naar het volgende niveau.

De opleiding tot Aspirant Instructeur is bedoeld voor mensen die in de toekomst de instructeursopleiding willen volgen. Je leert lessen te begeleiden. Dit is de eerste stap op weg naar het instructeursschap.

Als je het basisprogramma met een voldoende afrondt mag je lesgeven op een accommodatie met een veiligheidscertificaat aan de hand van een voorgeschreven lesplan ofwel onder supervisie van een instructeur paardensport op hoger niveau. Je bent dan bevoegd om startende ruiters en kinderen de beginselen van het rijden bij te brengen. Je kunt ook de ruiteropleiding  ‘Leer paardrijden met plezier’ (Brons) van de KNHS verzorgen. En je hebt laten zien dat je zelf op het gestelde niveau een paard kunt trainen.