Wat is het KNHS Young Leaders Program?

In het programma ga je aan de slag met onderwerpen als stalmanagement, gezondheid & welzijn, voer, activiteiten en evenementen organiseren, grondwerk & longeren, rondleidingen geven, de taal leren van het paard, veiligheid en nog veel meer! Naast actief bezig te zijn op jouw vereniging of manege, nodigt de KNHS jou ook regelmatig uit om kennis en ervaring op te doen op grote regionale/landelijke evenementen. Denk aan de Indoor-Kampioenschappen en de Hippiade.

Het programma bestaat uit verschillende leiderschapsniveaus. Je kunt in één van de vier leiderschapsniveaus instromen. De begeleidende coach op de manege of vereniging bepaalt welk niveau het meest geschikt is. Binnen deze leiderschapsniveaus ga je aan de slag met het (verder) ontwikkelen van belangrijke competenties. Dit doe je aan de hand van verschillende gethematiseerde activiteiten. 

Als deelnemer ga je gedurende twee maanden aan de slag met een thema. Na het afsluiten van een thema op niveau 1 t/m 3 krijg je een badge en na niveau 4 ontvang je een onderscheidingsteken. Bij niveau 4 stroom je uiteindelijk door in het opleidingstraject: "Geef de jeugd een stem!". De behaalde badges en onderscheidingstekens worden bijgehouden in een persoonlijk leerpaspoort. Tijdens het programma word je begeleid en ondersteund door coaches die door de KNHS en NOC*NSF zijn geschoold en de titel KNHS YLP Basiscoach hebben behaald.

Niveau 1: Helpen

In dit eerste niveau maak je spelenderwijs kennis met anderen ondersteunen, leren met plezier, toewijding ontwikkelen en plichtsbesef kweken.

Niveau 2: Uitvoeren

In dit niveau voer je activiteiten uit waarbij je aan de slag gaat met zorgvuldig en volhardend te werk gaan, samen aan de slag gaan, betrouwbaar zijn, taken plannen, duidelijk communiceren en meedenken.

Niveau 3: Organiseren

In dit niveau werk je aan gepast communiceren, oplossingsgericht handelen, gedrag controleren, samenwerken, overzicht houden, gedisciplineerd werken en zorg dragen.

Niveau 4: Besturen en het opleidingstraject: "Geef de jeugd een stem!"

In dit laatste niveau toon je eigen initiatief om je te ontwikkelen in competenties als leiding geven, visie tonen, motiveren, verantwoordelijkheid dragen, organiseren, gedecideerd handelen en coachen. Heb jij veel ambitie en ben je toe aan een uitdaging? Probeer dan geselecteerd te worden voor het opleidingstraject: "Geef de jeugd een stem!". Dit kan uitsluitend als je tussen de 16 en 25 jaar oud bent. Binnen dit traject volg je zeer leerzame masterclasses en na afloop kan jij echt iets betekenen voor onze prachtige paardensport. Dit initiatief is in 2019 toegevoegd als uitbreiding aan het KNHS Young Leaders Program. 

Het KNHS Young Leaders Program is voor KNHS/FNRS-leden en wordt daarom alleen aangeboden op een aantal KNHS-verenigingen en FNRS-ruitersportcentra.

Ben je enthousiast geworden over het KNHS Young Leaders Program? Neem dan vrijblijvend contact op met het KNHS Young Leaders Program Team. Wij staan je graag te woord! Mailadres: youngleadersprogram@knhs.nl. Telefoonnummer: 0577-408206.