Welke niveaus zijn er bij TREC?

TREC kan op vier niveaus worden gedaan:

Initiatieklasse (T1)

Deze klasse bestaat uit een POR (Oriƫtatierit) van maximaal 15 km voor eendaagse wedstrijden of 25 km voor tweedaagse wedstrijden met een gemiddelde snelheid van 6-8 km/h, een MA (gangenbeheersingsproef) in een baan van 100 of 150m en een PTV (een terrein- of behendigheidsrit) met een spronghoogte van maximaal 60 cm.

Beginners klasse (T2)

De klasse T2 bestaat uit een POR van maximaal 15 km voor eendaagse wedstrijden of 25 km voor tweedaagse wedstrijden met een gemiddelde snelheid van 6-8 km/h, een MA in een baan van 100 of 150 m en een PTV met een spronghoogte van maximaal 60 cm.

Regionale klasse (T3) junioren

Deze klasse wordt altijd in een tweedaagse wedstrijd verreden en bestaat uit een POR van maximaal 35 km (eventueel met een grid- of azimut-opdracht) met een gemiddelde snelheid van 8-9 km/h, een MA in een baan van 150 m en een PTV met een spronghoogte van maximaal 90 cm.

De nationale klasse (T4) senioren

Deze klasse wordt altijd in een tweedaagse wedstrijd verreden en bestaat uit een POR van maximaal 45 km (met eventueel een grid- en/of azimut-opdracht) met een gemiddelde snelheid van 8-9 km/h, een MA in een baan van 150 m en een PTV met een spronghoogte van maximaal 110 cm.