Wat moet ik aan met Bixie&Friends Proevendagen?

Dressuur en Springen
Het is verplicht om een veiligheidscap te dragen die voldoet aan de, voor de paardensport geldende, veiligheidsnorm (meer informatie hierover vind je op www.veiligpaardrijden.nl). Ook bij het Ponyleiden (PL1 en PL2), waarbij je de pony aan de hand leidt, is het verplicht een veiligheidscap te dragen. Bij de proeven Ponyleiden is het ook verplicht handschoenen te dragen!

Rijlaarzen mogen worden vervangen door een combinatie van Jodphur laarsjes en gladleren chaps, beiden van dezelfde kleur.

Bij het rijden draag je bij voorkeur een rijbroek. Als je geen rijbroek hebt dan is het ook toegestaan een andere broek te dragen. Het is wel belangrijk dat de broek geen dikke naden heeft aan de binnenkant van je benen, want dat kan gaan schuren.

Voor je bovenkleding zijn er geen verplichtingen. Als je een trui van je vereniging of manege hebt, dan zien we die het liefst, maar je mag ook andere kleding of een rijjasje aan.

Het is toegestaan om met een bodyprotector en/of airjacket te rijden tijdens de wedstrijd.

Voltigeurs en Longeur
Kleding van de voltigeurs moet veilig, goed aansluitend en geschikt voor de voltigesport zijn. Bij Voltige worden turnschoenen met een zachte zool gedragen. Het gebruik van startnummers wordt aanbevolen.

De longeurs dienen in gepaste kleding in de ring te verschijnen. Hieronder wordt verstaan een witte of zwarte broek met witte of zwarte bovenkleding of in de kleuren van het ruitersportcentrum of de vereniging.

Bij slechte weersomstandigheden kan in overleg met de organisatie en de jury worden besloten dat tijdens de wedstrijd een trainingspak of warme kleding mag worden gedragen.

In de Voltige wordt geen hoofdbescherming gedragen.

 

Eventing
Bij eventing gelden dezelfde kledingsvoorschriften als bij springen en dressuur. Aangevuld met de volgende voorschriften:

  • Voor Eventing is het dragen van een bodyprotector verplicht. Je mag over je bodyprotector een airjacket dragen maar dit is niet verplicht. Zowel bodyprotector als airjacket moeten voldoen aan de laatst gepubliceerde veiligheidsnorm.
  • Lang haar moet worden opgebonden. Het dragen van grote of uitstekende sieraden is niet toegestaan.
  • Crosskleding dient nauw aan te sluiten en vrij te zijn van loshangende of wapperende delen
  • Indien er gebruik gemaakt wordt van startnummers dienen deze zichtbaar gedragen te worden aan zowel de voor- als de achterzijde.