Wat is TREC?

TREC staat voor Technique de Randonnée Equestre de Compétition en betekent letterlijk 'competitieve ruiter trektochttechnieken'. Deze van oorsprong Franse sportvorm werd ontwikkeld om de bekwaamheid van de combinatie van paard en ruiter tijdens een trektocht te testen.

Deze bekwaamheidstest is inmiddels uitgegroeid tot een vorm van paardensport die zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend wordt. Meedoen kan onder het zadel of met een rijtuig. Mede omdat de nadruk bij TREC op het plezier en de samenwerking tussen mens en paard in de natuur ligt, is het een populaire sport in zowel Nederland als de rest van de wereld.

Wie lid is van de KNHS mag door de samenwerking met TREC Club Nederland 3x keer per twee jaar meedoen aan TREC-wedstrijden, waarvan maximaal twee wedstrijden in één jaar. Wil je verder in de sport, dan is het de bedoeling dat je lid wordt van TREC Club Nederland.

Hoe vind ik TREC-evenementen of oefendagen?
Kijk op www.trec-club.nl. Op de homepage zie je direct een oranje button naar de agenda. Kies voor TREC om een overzicht van alle geplande TREC evenementen te zien. Ook op Buitenrijden.nl plaatsen we activeiten op de kalender.

Waar kan ik TREC-trainingen volgen?
Er zijn verschillende instructeurs en clinicgevers aangesloten bij TREC club Nederland. Wanneer je een mailtje stuurt naar info@trec-club.nl kun je aangeven in welke regio je iemand zoekt en word je in contact gebracht.

Kijk ook hier.