Wat is een classificatiekeuring?

Een beperking hoeft je ambities niet in de weg te staan. Integendeel zelfs! Met een beperking kun je gewoon meedoen aan de reguliere KNHS-wedstrijden, eventueel met een aanpassing of hulpmiddel. Bij dressuur kennen we daarnaast speciale wedstrijden Aangepast Sporten. Die zijn specifiek opgesteld voor ruiters met een beperking, er doen dus geen valide ruiters aan mee. Wil je met een hulpmiddel of aanpassing meedoen aan reguliere wedstrijden of wil je meedoen aan wedstrijden aangepast sporten, dan moet je via een classificatiekeuring eerst geclassificeerd worden.

Om de sport zo eerlijk mogelijk te houden worden sporters met een lichamelijke of visuele beperking geclassificeerd. Dat betekent dat sporters met gelijke mogelijkheden in de sport via een keuring worden ingedeeld in dezelfde klasse. Op deze manier wordt een eerlijke competitie gewaarborgd.

Wil je gekeurd worden, vul dan het aanvraagformulier in zodat de KNHS contact met je kan opnemen over het keuringsmoment. Het aanvraagformulier kun je opvragen bij Harm van Erp (KNHS afdeling Sportontwikkeling) via classificatie@knhs.nl