Ruiterster

Voor de veelzijdige ruiters die uitzonderlijke prestaties laten zien in diverse disciplines heeft de KNHS een bijzondere onderscheiding: de KNHS Ruiterster.

Alleen de disciplines springen, dressuur en eventing komen voor het behalen van de Ruiterster in aanmerking. Standen behaald in de ponysport tellen ook mee. De paarden mogen met een vorige ruiter niet op een hoger niveau dan de klasse L zijn uitgebracht. De combinatie moet minimaal vanaf de klasse M alle klassen hebben doorlopen. Van versnelde promotie kan dan ook geen gebruik gemaakt worden

Je komt hiervoor in aanmerking als je meerdere paarden hebt opgeleid tot en met de klasse Z in minimaal 2 disciplines.

Voorbeeld 1:
Paard 1 - Z-dressuur
Paard 1 - Z-springen
Paard 2 - Z-dressuur
Paard 3 - Z-springen

Voorbeeld 2:
Paard 1 - Z-dressuur
Paard 2 - Z-springen
Paard 3 - Z-eventing
Pony 4 - Z-dressuur

Voorbeeld 3:
Paard 1 - Z-dressuur
Paard 1 - Z-springen
Paard 1 - Z-eventing
Paard 2 - Z-springen

Voorbeeld 4:
Paard 1 - Z-dressuur
Paard 1 - Z-springen
Paard 2 - Z-dressuur
Paard 2 - Z-springen

Er vindt vanuit de KNHS geen automatische toekenning plaats. Als je op grond van bovenstaande criteria in aanmerking komt voor de Ruiterster, dan kan je vereniging de onderscheiding aanvragen door een mail te sturen naar het accountmanagement@knhs.nl. In de aanvraag moeten de combinatienummers worden vermeld van de paarden waarmee de prestaties zijn geleverd en de voorwaarden waaraan je hebt voldaan.

De Ruitersterren worden eenmaal per jaar uitgereikt tijdens een nader te bepalen feestelijke bijeenkomst. De Ruiterster wordt niet vervangen bij verlies of diefstal.