Ik heb mijn winstpunten vol, mag ik dan nog wel regiokampioenschap rijden?

Op de regiokampioenschappen moet je rijden in de klasse waarvoor je je geselecteerd hebt. Je mag nog aan een laatste (selectie)wedstrijd voor het regiokampioenschap deelnemen wanneer je in de dressuur 29 of minder winstpunten hebt, of in het springen 39 winstpunten of minder. De volledige bepalingen staat in het kampioenschapsreglement op de site.

Als je geselecteerd bent voor het KNHS-kampioenschap (Indoorkampioenschappen of Hippiade) mag je na het regiokampioenschap, wel alvast promoveren.

Voorbeeld dressuur: Je rijdt L2 en je hebt 29 winstpunten. Voor het regiokampioenschap heb je nog een wedstrijd opgegeven. Op deze wedstrijd rijdt je 2 proeven. Je haalt op deze wedstrijd in totaal 3 winstpunten. Dan kom je uit op L2+32. Je mag dan nog wel het regiokampioenschap rijden, maar geen andere wedstrijd meer voor je regiokampioenschap. HC starten in je eigen klasse of lager mag wel. HC starten in een hogere klasse mag niet!

Voorbeeld springen: Je bent met je paard M springen en je hebt 38 winstpunten. In de laatste wedstrijd voor het regiokampioenschap heb je nog een springwedstrijd en je rijdt foutloos. Dan kom je op M+40 te staan. Je mag dan nog wel je regiokampioenschap in het M rijden, maar geen andere wedstrijd meer voor je regiokampioenschap. HC starten in je eigen klasse of lager mag wel. HC starten in een hogere klasse mag niet!