Hoe kan ik een startpas aanvragen voor een paard?

Om wedstrijden te starten bij de paarden heb je een registratie nodig via een paardenafdeling van je vereniging of manege, zodat je een paardenstartpas kan aanvragen. Je kunt zelf contact opnemen met het secretariaat van jouw rijvereniging om je daar ook te registreren als lid. Ben je aangesloten bij een FNRS-manege moet je via hen aangemeld zijn bij de paardenafdeling. Sta je alleen bij de ponyafdeling aangemeld dan kun je contact opnemen met de KNHS-Servicedesk om dit om te laten zetten. Bijvoorbeeld door een Whatsappbericht te sturen naar: 06-22645441. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden wanneer je ook al lid bent van een ponyafdeling. 

Daarna kun je in je Mijn KNHS-account een paardenstartpas aanvragen. Wanneer je ingelogd bent ga je naar het menu "paarden en startpassen" en dan naar "aanvraag startpas" en doorloop dan alle stappen. Als laatste betaal je met iDeal en je startpas verschijnt dan in Mijn KNHS.

Meer informatie over het aanvragen van een startpas vind je hier.


Ben je aangemeld bij zowel de ponyafdeling als de paardenafdeling, dan kun je bij het menu afdeling kiezen welke afdeling je nodig hebt.