Endurance

In deze discipline draait alles om het overwinnen van afstanden en uitdagende terreinen, waarbij ruiter en paard samenwerken om de finishlijn te bereiken. Er worden routes gereden van een totale lengte van 20 kilometer tot maximaal 160 kilometer.

Het welzijn van de paarden staat voorop; deelnemende paarden worden voor, tijdens en na de wedstrijd gecontroleerd door een dierenarts. Vertrouwen tussen ruiter en paard is in deze discipline van groot belang.

Enduranceforum

Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. In het enduranceforum wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Het enduranceforum wordt vanuit de KNHS werkorganisatie ondersteund door disciplinespecialist Arjen Coppoolse. 

  • Heb jij goede en nieuwe ideeën? Neem dan contact op met één van de forumleden om deze kenbaar te maken via het e-mailadres forumendurance@knhs.nl
  • Wil je meedenken er zijn nog plekken beschikbaar voor forumleden. Maak je interesse kenbaar door een mail te sturen naar forumendurance@knhs.nl