Een eigen paard kopen

Een eigen paard is goud waard. Ben je met het paardenvirus besmet, dan is de kans groot dat je na een tijdje niet meer op het paard van een ander wilt rijden. Je wilt een band opbouwen met dat ene speciale dier. Maar waar moet je rekening mee houden als je een eigen paard aanschaft? Wat kost een eigen paard en hoe vind je een paard dat bij jou past? Garanties heb je nooit, maar door je goed voor te bereiden en goede afspraken te maken kun je veel narigheid voorkomen. Want uiteindelijk wil je natuurlijk heel veel plezier van en met je toekomstige paard of pony hebben!

Volg de cursus Aankoop van een Paard

Bij het kopen van een paard komt ook veel kijken. Welk paard is geschikt voor mij? Waar moet ik aan denken bij het hebben van een eigen paard? Hoe loopt het proces van het uitproberen en de aankoop van een paard? Moet ik een paard laten keuren en kan ik mijn nieuwe paard verzekeren? 

Al deze vragen worden in de cursus Aankoop van een Paard beantwoord. Deze leermodule is ontwikkeld door de KNHS in samenwerking met partner EFO Paardenverzekeringen. 

Direct naar de cursus