Bixie&Friends dag

Op 29 april is de Bixie&Friends dag in Ermelo! Deze dag vol met ponyplezier in de meivakantie mag je zeker niet missen. De Bixie&Friends dag is voor kinderen met een eigen pony en kinderen met een manegepony. Heb je geen beschikking over een pony? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom! We beloven je dat je je niet hoeft te vervelen. 

Plattegrond
Bekijk onderstaand de plattegrond voor deze dag. 

Ponyversierwedstrijd
Er is ook weer een ponyversierwedstrijd waar je leuke prijzen kunt winnen! Je kunt hieraan alleen deelnemen als je je hiervoor opgegeven hebt. Je moet hiervoor je eigen toiletteerspullen en versierselen meebrengen. Zorg dat je minimaal 10 minuten voor aanvang compleet versiert klaar staat bij de ring.

Let bij het uitkiezen van de versierspullen wel goed op de veiligheid en welzijn van je pony. Zorg ervoor dat je alles goed vastmaakt, zodat je pony niet schrikt van loszittende onderdelen. Het gebruik van verf of glitters op de vacht, manen of staart van de pony is niet toegestaan, tenzij het gaat om verf of glitters speciaal voor de paarden- en ponyvacht. De versierwedstrijd vindt plaats in de ring bij het strodorp op het buitenterrein. Ga je bij de versierwedstrijd op je pony zitten dan moet je natuurlijk wel je cap op en moet je pony een zadel en hoofdstel dragen.

Kleding
Als deelnemer moet je een correct trainingstenue dragen bestaande uit in ieder geval rijlaarzen of chaps en een veiligheidshelm. Bijna alle rubrieken vinden buiten plaats, dus houdt hier met je kleding rekening mee. Vergeet je zonnebrand niet bij zonnig weer!

Voor de voltige les raden we aan om flexibele schoenen of sokken te dragen in plaats van rijlaarzen. Bij deelname aan de Bixie&Friends rubrieken dressuur en springen en eventing gelden de regels uit het Bixie&Friends proevenboekje. Het dragen van sporen is niet toegestaan.

Overig
Tijdens de Bixie&Friends dag gelden er een aantal regels, deze regels zijn opgesteld om de dag zo goed mogelijk en veilig te kunnen laten verlopen:

  • Bij aankomst graag aanmelden op het secretariaat, zodat we weten dat je er bent. Tevens dient hier de betaling te worden voldaan.
  • Deelnemers van 4 tot 6 jaar moeten altijd begeleid worden door een volwassene (18+).
  • Bij het rijden zijn rijlaarzen of chaps en een veiligheidscap verplicht, ook bij de ponyversierwedstrijd.
  • Wanneer je op het KNHS-terrein op je pony zit, moet je pony een zadel en een hoofdstel dragen.
  • Aanwijzingen van de organisatie moeten altijd opgevolgd worden.
  • De organisatie is gerechtigd de aanvangstijden of het programma te wijzigen.
  • Deelname is op eigen risico. De organisator is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade van eigendommen en letsel.
  • Breng goed humeur mee en je mooiste lach want we gaan er een fantastische dag van maken! :-)

Omdat er veel pony’s deelnemen tijdens de Bixie&Friends dag willen we je vragen je pony niet mee te nemen naar andere plekken dan de rubrieken of lessen waaraan je deelneemt.

Contact
Heb je nog een vraag over de Bixie&Friends dag 2024? Gaat het over het aanvragen van het Bixie&Friends Ruiterpaspoort of een sportinhoudelijke vraag, neem dan contact op met de KNHS Servicedesk via servicedesk@knhs.nl of bel naar 0577-408300.

Heb je een vraag over het programma of de dagindeling van de Bixie&Friends dag 2024 mail dan naar eventmanagement@wivaldi.com, of bel naar 085 066 36 48