Beginnen met paardrijden

Overweeg je om te beginnen met paardrijden? Leuk! Maar waar begin je eigenlijk? Wat heb je nodig voor het beoefenen van de paardensport? Hoe vind je de juiste plek voor je eerste paardrijles? Heb je een eigen paard nodig? En welke spullen heb je nodig en welke kleding trek je aan?

Hier vind je antwoorden op dat soort vragen! Paardrijden is uniek en bijzonder. Het is de mooiste sport die je kunt beoefenen. Net als bij elke andere sport is het fijn als je goed voorbereid bent, zeker als je nog niet bekend bent met de paarden of paardrijden. Wij helpen je graag op weg met al je vragen, zodat jij fijn en soepel kunt starten met paardrijden.

Liever buitenrijden?

Rijden in het bos, op het strand of op de hei. Heerlijk voor jou en je paard. Heb je de beginselen van het paardrijden onder de knie, dan is het leuk om buitenritten te rijden. Veel locaties bieden buitenritten onder begeleiding aan. 

Op buitenrijden.nl staan veel ruiterroutes in Nederland en locaties waar je buitenritten kunt rijden. Ook vind je er leuke paardrijvakanties. Neem snel een kijkje!

Lees meer over recreatie
Lid worden van de KNHS

Als je nadenkt om (weer) te beginnen met paardrijden is de KNHS er voor jou. Met deskundig advies, leuke content, onze manegezoeker of een leerzame Academy. Wil je zeker zijn van de beste paardrij-ervaring? Word dan lid van de KNHS. Dat kan al voor € 27,50.

Wij staan altijd voor jou klaar
  • Korting op paardenspullen en -events
  • Altijd deskundig advies binnen handbereik
  • Aanvullend verzekerd voor ongevallen op of naast het paard
  • Ontvang het KNHS Ruiterpaspoort en houd al je vorderingen bij