Informatie voor sportaanbieders

Samen zorgen we dat mensen een leven lang kunnen genieten van de paardensport, ieder op zijn of haar eigen ambitieniveau. Dit alles binnen een positief sportklimaat op veilige accommodaties, waarbij het welzijn en eerlijke sport voor mens en dier altijd voorop staan. Onze sportaanbieders bieden paardrijlessen en accommodaties aan, organiseren wedstrijden en competities en brengen mensen samen met recreatieve activiteiten, zodat iedereen plezier kan beleven aan de paardensport.

De KNHS adviseert en ondersteunt de aangesloten sportaanbieders om samen te zorgen voor een prettige sportinfrastructuur en passend sportaanbod. Wilt u contact over het brede sportaanbod of bestuurlijke ondersteuning, neem dan gerust contact op met het KNHS KNHS Accountmanagement voor informatie, advies of ondersteuning op verschillende gebieden. Mail ons via accountmanagement@knhs.nl

Inkoop KNHS-producten

Sinds mei 2021 zijn Agradi en de KNHS official partners en is de KNHS webshop ondergebracht bij Agradi. Als sportaanbieder kun je gebruikmaken van 50% inkoopvoordeel.

 

Het veiligheidscertificaat

Het veiligheidscertificaat garandeert de consument dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport. Het certificaat stelt bijvoorbeeld eisen aan bouwtechnische aspecten van een accommodatie, zoals hoogte van de rijhal en breedte van de in- en doorgangen. Andere voorbeelden zijn de verplichting van een veiligheidshelm, gediplomeerde instructeurs, harnachement onderhoud en ongevallenregistratie.

Het veiligheidscertificaat wordt uitgegeven voor de Stichting Veilige Paardensport. De belangrijkste taak van deze stichting is het uitgeven van veiligheidscertificaten aan hippische accommodaties. De stichting is een initiatief van VeiligheidNL, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en de Federatie Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) om de veiligheid in de paardensport te waarborgen.

Meer informatie