TeamNL eventingruiters goed van start in Polen

In het Poolse Strzegom gingen verschillende TeamNL eventingcombinaties van start die in de race zijn voor een teamplaats op de Olympische Spelen in Parijs. In de ijzige kou werden een aantal knappe prestaties neergezet tijdens deze wedstrijd die voor bondscoach Heffernan als observatiewedstrijd op de agenda stond.

Janneke Boonzaaijer (Renswoude) en Sanne de Jong (Aalsmeer) lieten de beste resultaten noteren. Boonzaaijer reed met haar ACSI Champ de Tailleur en I’m Special N.O.P. net als Sanne de Jong met Enjoy een mooie foutloze snelle cross en de amazones sloten de wedstrijd ook af met een foutloos springparcours en eindigden in de top 20 van het grote deelnemersveld.

Bondscoach Andrew Heffernan kijkt tevreden terug op de prestaties van de amazones. “Ze reden sterk rond en de paarden maakten een zeer fitte en goede indruk. Ik ben blij met wat ik hier van veel van de ruiters heb gezien.”

Ook longlist combinaties Elaine Pen (Leiden) - Divali en Maartje van Riel (Loon op Zand) – Eppo en Tim Lips (Breda) – Eckinops D’am reden goed foutloos door de 4* cross voor de ogen van een tevreden bondscoach. Longlist combinatie Raf Kooremans had met Crossboarder Radar Love een week eerder tijdens een observatiewedstrijd in Engeland ook al een goed optreden laten zien.

Ook voor de Nederlandse Junioren en Young Riders stond de wedstrijd in Strzegom op het programma als observatiewedstrijd. De Nederlandse jeugd was dan ook goed vertegenwoordigd en wist verschillende mooie resultaten te boeken met zelfs een overwinning voor de pas 15-jarige Kane van Houte (Pannerden) in de CCI2*L wedstrijd.

 

Bekijk alle resultaten