Starttijden Paradressuur ruiters Parijs 2024

De paradressuurruiters van TeamNL zijn inmiddels helemaal geïnstalleerd in de accommodatie van de Paralympische Spelen in Versailles-Parijs. De combinaties hebben meerdere keren mogen trainen in het stadion en de eerste veterinaire keuring is achter de rug.

Bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink is al een paar dagen in Versailles en heeft zin in de wedstrijd. “Ik ben heel blij dat alle paarden fit aangekomen zijn. We hebben inmiddels de eerste veterinaire keuring achter de rug, waar alle paarden met vlag en wimpel doorheen gekomen zijn, ook hebben we al een paar keer mogen trainen in het hoofdstadion. Deze baanverkenning gaat wel iets anders dan bij de meeste andere wedstrijden. Normaal mogen alle combinaties ook altijd even een minuut of vijf alleen in de baan. Hier doen ze dat niet, maar mag je per groepje langere tijd in en rond de baan trainen. Hoe dat uitwerkt zullen we zien, het is voor iedereen hetzelfde. Verder is het net zo mooi als bij de Olympische Spelen en hebben ze ook bijna net zoveel kaartjes verkocht. Het uitzicht is geweldig en alles is top voor elkaar. Ik kan niet wachten tot het begint.”

Dinsdag 3 en woensdag 4 september staat de individuele proef op het programma, de Grand Prix A. Hierin kunnen individuele medailles gewonnen worden en de beste acht combinaties plaatsen zich voor de Kür die zaterdag 7 september verreden wordt. Donderdag 5 september is een rustdag. Vrijdag 6 september staat de landenwedstrijd op het programma, hierin gaan per land drie ruiters van start in de Grand Prix B, welke drie combinaties dat zijn wordt donderdag door de bondscoach bekend gemaakt.

Wil je niks missen? 
Wil je niks missen van de prestaties van de TeamNL ruiters in Parijs? De Paralympics worden o.a. uitgezonden via de NOS. 
Informatie over alle deelnemers, het programma en het laatste nieuws vind je op onze webpagina Road To Paris.
Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.
.

Foto: Annemarieke Nobel met Doo Schufro door Hippo Foto Media