Scholtens en Van Baalen schitteren in EK-finale

Het EK Dressuur kwam vanmiddag tot een absolute climax tijdens de afsluitende kür op muziek. De Nederlandse amazones Emmelie Scholtens en Marlies van Baalen eindigden respectievelijk op een twaalfde en vijftiende plaats en lieten zien bij de dressuurtop van Europa te horen. Met scores van boven de 90 procent werden de medailles gewonnen door Jessica van Bredow-Werndl met TSF Dalera BB (92.818%), Charlotte Fry met Glamourdale (92.379%) en Charlotte Dujardin met Imhotep (91.396%).

Emmelie Scholtens stelde de indrukwekkende Indian Rock sterk voor. Ondanks dat de amazone er zelf tweemaal een langere poos uitlag, heeft Indian Rock tijdens zijn tweede internationale kampioenschap veel progressie laten zien. Met een heel vriendelijk, opwaarts beeld liep de krachtpatser naar een score van 80.936%, een nieuwe PR-score.

Jongste paard
Wanneer ook de fouten uit de galopseries zijn, gaat deze combinatie zeker nóg hogere ogen gooien. De 10-jarige hengst is samen met twee andere 10-jarigen het jongste paard van het deelnemersveld en zal alleen maar aan kracht winnen. Voor nu mogen zij meer dan tevreden zijn met de twaalfde plek in dit Europees Kampioenschap, dat misschien nog nooit eerder zo’n sterk deelnemersveld kende.

Internationaal kampioenschapsdebuut
Regerend Nederlands Kampioen Marlies van Baalen reed een foutloze proef met Habibi DVB. Ook zij verbeterden zichzelf gedurende het kampioenschap, het eerste internationale kampioenschap van dit duo. Met het mes tussen de tanden stuurde Van Baalen haar grootbewegende vosruin naar een score van 78.882% en een uiteindelijke vijftiende plaats.

Zeer goede basis
TeamNL kan positief terugkijken op het EK Dressuur. Door het uitvallen van Dinja van Liere en Lynne Maas kort voor het EK, werden Van Baalen en Devenda Dijkstra opgeroepen. Beide dames hebben gereden voor wat ze waard zijn. Een vijfde plaats in de Landenwedstrijd was voor dit jaar het hoogst haalbare en met twee combinaties in de top 15 van Europa is er een zeer goede basis aanwezig met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar.

Lees hier meer over de Landenwedstrijd
Lees hier meer over de Grand Prix Special

Uitslag EK Dressuur, Grand Prix Kür op Muziek
1. Jessica von Bredow-Werndl (Dui), TFS Dalera BB (v.Easy Game), 92.818%
2. Charlotte Fry (GBR), Glamourdale (v.Lord Leatherdale), 92.379%
3. Charlotte Dujardin (GBR), Imhotep (v.Everdale), 91.396 %
12. Emmelie Scholtens (Gorinchem), Indian Rock (v.Apache), 80.936%
15. Marlies van Baalen (Brakel), Habibi DVB (v.Don Schufro), 78.882%

Bekijk hier alle resultaten