Rijstijlwinnaars tweede kwartaal 2024 bekend

Ieder kwartaal worden er nieuwe rijstijlwinnaars gehuldigd. De rijstijlwinnaars zijn diegene met de hoogste rijstijlpunten over het afgelopen kwartaal, bij zowel de paarden als pony’s. In het tweede kwartaal van 2024 mogen we hier Anouk Huizinga met paard Oslo en Sanne Jansen met pony Zara voor huldigen. Anouk wist de titel met 95 rijstijlpunten bij de paarden te bemachtigen. Sanne deed dit met 90,5 rijstijlpunten bij de pony's. We feliciteren hen natuurlijk van harte met deze knappe prestatie en vroegen naar hun geheim voor het rijden van hoge rijstijlpunten.

Anouk Huizinga
Anouk rijdt haar paard Oslo vanaf dat hij 3,5 jaar jong is. Ze heeft hem zelf opgeleid en hierdoor kennen ze elkaar door en door. Oslo is een echte winnaar als het gaat om rijstijl wedstrijden. Hij vindt het erg leuk om goed zijn best te doen en laat dit ook duidelijk zien. Anouk haar tip aan andere ruiters: probeer een zo goed mogelijke band met je paard te krijgen, hierdoor krijg je een vriendelijker beeld. Ook correcte lijnen rijden in je parcours is erg belangrijk. Benut de ruimte die je hebt!

Sanne Jansen
Sanne en haar pony Zara zijn al een aantal jaar een combinatie en zijn momenteel hard aan het trainen voor een internationaal debuut. Hierdoor vindt ze het rijden van rijstijlwedstrijden ook erg belangrijk. In het parcours proberen zij altijd zo netjes en gecontroleerd mogelijk rond te rijden. Sanne haar tip aan andere ruiters: probeer je parcours altijd zo netjes mogelijk te rijden en blijf ook altijd rustig in het parcours als het een keer niet lukt. 

Rijstijl
Het doel van een rijstijlwedstrijd is om de rijvaardigheid van ruiters te verbeteren en te toetsen. Hoe netter en meer paardvriendelijk er wordt gereden, hoe beter de beoordeling. Naast de beoordeling op rijstijl tellen ook de mogelijke strafpunten mee die je opdoet in het parcours.  De rijstijl wordt beoordeeld aan de hand van de volgende onderdelen:

  • De wijze van rijden
  • Houding en zit
  • Algemene indruk

Bekijk hier de rijstijlwijzer om exact te zien waar je op beoordeeld wordt.

 

De cadeaubonnen voor de rijstijlwinnaars worden beschikbaar gesteld door partner Agradi.