KNHS Theorie Tour - Feedback omzetten in resultaat

De theorie avond keert terug in de vorm van de KNHS Theorie Tour. De Theorie Tour biedt in aanvulling op de KNHS College Tour de kans om, met een kleine groep, gedetailleerd op een onderwerp in te gaan. In een fijne kleinschalige setting is er alle tijd om vragen te stellen en volop te leren door middel van praktische oefeningen.

Op dinsdagavond 28 mei leert Rosa Korteland van Veen, jou als ruiter, om feedback om te zetten in resultaat. Er zijn praktische oefeningen vanuit de sportpsychologie om juist om te gaan met feedback. Niet alleen jij als ruiter hebt daar baat bij, maar ook jouw paard.

Hoe meer gefocust en positiever jij op jouw paard zit, hoe beter je kunt voelen en ontwikkelen! Deze workshop is interessant voor wedstrijdruiters, recreatieruiters en voor juryleden/instructeurs zelf. Voor iedere bezoeker is een er een leuke goodiebag!

 


Praktische oefeningen mee naar huis!

Tijdens deze KNHS Theorie Tour gaan we aan de slag met praktische oefeningen vanuit de sportpsychologie. Deze oefeningen worden onder andere gebruikt door topatleten en artsen die onder grote druk presteren. Ze zijn direct voor jou toepasbaar in een wedstrijdsituatie.

Zo gaan we bijvoorbeeld werken aan meer focus en aandacht in jouw eigen lichaam en de omgeving waarin je verkeerd, door een sportpsychologische focus oefening toe te passen. Dit zodat je optimale uit jouw rijden kunt halen en de werkrelatie met instructeurs en juryleden kunt ervaren! 

Rosa Korteland-van Veen
Deze training wordt gegeven door Rosa Korteland-van Veen, directeur van Open2Contact b.v. opleider voor paard en ruitercoaches. Tevens is zij internationaal trainer Motiverende Gespreksvoering en aangesloten bij het MINT netwerk. Zij is zelf actief in de dressuursport en geeft daarnaast vele coachingsessies met paarden voor de top uit het bedrijfsleven.

 

Feedback verwerken
Zoals met alles; ‘begrijpen’ zorgt voor begrip. Als instructeur of jurylid is het belangrijk om de ruiter te begrijpen, maar andersom ook. Wat bij het aannemen van feedback belangrijk is, dat goedbedoelde feedback ook begrepen wordt.

Wij mensen begrijpen feedback beter als ons brein zich in een veilige staat bevindt. Er zijn manieren om daar positief mee om te gaan en je brein op ‘veilig’ in te stellen, dit kun je zelf leren. Alleen zoals met zoveel dingen, je moet je er wel van bewust zijn.

Door feedback als een waardevolle input te zien, kan je jouw rijden verder gaan ontwikkelen. Alle reden dus om deze KNHS Theorie Tour op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo te volgen!