NK Dressuur 2025 in laatste weekend van juli

Het Nederlands kampioenschap dressuur zal in 2025 van 25 tot en met 27 juli verreden worden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Dat weekend zal de titelstrijd voor de Nederlandse senioren, paradressuurruiters en twee KNHS kampioenschappen verreden worden.

Afgelopen jaren werd het NK voor de senioren en paradressuur gecombineerd met de kampioenschappen voor de jeugd. In 2025 zullen deze kampioenschappen niet samen vallen. Om organisatorische redenen is dat komend seizoen niet uitvoerbaar. Het eerste jeugd EK wordt al vroeg in juli verreden en het Europees kampioenschap van de senioren stond laat in het seizoen gepland. Hoewel de datum van het senioren EK inmiddels niet meer zeker is, willen de organisatie V2-Facility en KNHS vooralsnog aan de vastgelegde, passende datum van het NK vasthouden. De KNHS heeft contact met een aantal wedstrijdorganisaties over de realisatie van het NK dressuur voor de jeugd.

Van 25 tot en met 27 juli wordt het Nederlands kampioenschap Zware Tour voor de senioren en paradressuurruiters verreden en daarnaast de KNHS Kampioenschappen Lichte Tour en ZZ-Zwaar.
Meer informatie over het programma van het NK volgt later.