Nieuwe gezichten in topsportcommissies mennen en paradressuur

Ineke Jansen en Hermann van den Bosch zijn nieuwe gezichten in de KNHS topsportcommissies. Jansen vervangt in de TC Paradressuur Jacques van der Harst, Hermann van den Bosch volgt Bram Chardon op voor de discipline mennen.

Ineke Jansen is toegetreden tot de topsportcommissie van de paradressuur. Jansen vervangt Jacques van der Harst in deze rol. Ineke Jansen is een veel en graag gezien jurylid bij de paradressuur. Bekroning op haar zeer goede functioneren als FEI Judge Para Dressage was haar benoeming tot jurylid tijdens de Paralympische Spelen in Parijs.

Ook het nieuwe lid van de topsportcommissie mennen is een zeer gewaardeerd jurylid. Hermann van den Bosch is FEI Judge Driving en maakte van 2014 tot en met 2017 deel uit van het KNHS Forum voor de discipline mennen. Van den Bosch volgt topmenner Bram Chardon op.

De KNHS is Jacques van der Harst en Bram Chardon veel dank verschuldigd voor hun enorme inzet en bijdrage aan de ontwikkeling van de sport.

De topsportcommissies ontwikkelen het sporttechnisch beleid en bestaan uit de bondscoaches van de desbetreffende discipline, een aantal andere experts en een onafhankelijk voorzitter. Ze houden zich bezig met topsport, daarnaast adviseren ze de fora ook over verbeteringen in de breedtesport. De commissies beoordelen verder wat er vanuit de KNHS met FEI beslissingen gedaan kan worden, maar adviseren ook richting FEI namens de KNHS.

Meer informatie over de topsportcommissies en een overzicht van de commissies vind jeĀ hier bij alle disciplines.