KNHS Theorie Tour: "Mentaal en fysiek fit"

Hoe word en blijf je als ruiter mentaal en fysiek fit? Daar kunnen Janneke den Otter en Garry Abbas van One Switch je alles over vertellen. Zij hebben ervaring met het begeleiden van ruiters en amazones van alle leeftijden en niveaus. Op basis daarvan hebben ze een specifiek aanbod samengesteld voor ruiters die hun mentale en fysieke fitheid willen optimaliseren.

Tijdens deze Theorie Tour maak je kennis met de methode van One Switch en krijg je een flinke lading praktische tips mee naar huis zodat je de nieuwe kennis direct in de praktijk kunt toepassen. Daarnaast krijg je toegang tot het ruiterspecifieke online core stability programma van One Switch: dit kun je overal en in je eigen tempo doorlopen en is geschikt voor ruiters van alle disciplines.

Wat leer je tijdens de Theorie Tour?

  • Ken en tem je brein: hoe komen gedachten en emoties tot stand?
  • Omgaan met emoties zoals spanning en frustratie
  • Tips voor omgaan met faalangst, wedstijdspanning en prestatiedruk
  • Hoe werkt je zenuwstelsel en hoe kun je dit “hacken"?
  • Wat zijn de belangrijkste fysieke vaardigheden van een ruiter en hoe train je die?
  • Veelvoorkomende fysieke compensaties bij ruiters
  • Tips om dagelijks aan je ruiterspecifieke vaardigheden te werken

De missie van One Switch is om het welzijn, de gezondheid en de vitaliteit van paarden en ruiters te optimaliseren. Wij streven ernaar om bij alle ruiters de vitaliteit te bevorderen, waarbij zowel de fysieke & mentale gezondheid van de ruiter in beschouwing worden genomen.

Licentiepunten voor instructeurs: 50 licentiepunten bij het volgen van deze avond.  

LET OP: Om de punten automatisch te laten bijschrijven zorg je dat je een ledenticket besteld op eigen naam, na bestellen vul je je KNHS relatienummer in (je krijgt hier een e-mail over).