KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start

De Nederlandse dressuurjeugd mag zich ook volgend jaar weer verheugen op de KNHS-Anemone Horse Trucks Cup. De populaire competitie voor Children, Pony’s, Junioren en Young Riders krijgt in 2024 een vervolg en de eerste twee competitiewedstrijden staan dit jaar al op de agenda. Op 18 november organiseert De Voornruiters in Utrecht de openingswedstrijd.

De KNHS-Anemone Horse Trucks Cup heeft rubrieken voor Children, Pony’s, Junioren en Young Riders. Hieronder staan de normen waaraan combinaties moeten voldoen om deel te kunnen nemen aan de competitie. De competitie bestaat uit een serie wedstrijden met een afsluitende finale. Voor de bondscoaches zijn de competitiewedstrijden belangrijke momenten om potentiële teamcombinaties aan het werk te zien.

Kalender
De eerste vier wedstrijden van de competitie zijn:

Zaterdag 18 november 2023 – Utrecht (RV. de Voornruiters) 
Donderdag 28 december 2023 – Udenhout (RSV Sint Lambertus) 
Zondag 14 januari 2024 – Tolbert (RV Annen) 
Zaterdag 10 februari 2024 – Nieuw en Sint Joosland (RV. Sé-Ros)

De volledige kalender wordt later bekend gemaakt op KNHS.nl 

Deelname
Hieronder staat per leeftijdscategorie aan welke eisen combinaties moeten voldoen om van start te kunnen gaan in de competitie. De leeftijdseisen zoals omschreven gelden ook op de eerste twee wedstrijden die dus nog in 2023 verreden worden.

Children
Combinaties die zijn opgenomen in de klasse Z1 + 1 winstpunt of hoger en in bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS.
Deze Children-rubrieken staan open voor ruiters en amazones die in 2024 minimaal 12 jaar oud worden en maximaal de leeftijd van 14 jaar bereiken.

Pony’s
Combinaties die zijn opgenomen in de klasse Z2 dressuur categorie D en in bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS.
Deze Pony-rubrieken staan open voor ruiters en amazones die in 2024 minimaal 12 jaar oud worden en maximaal de leeftijd van 16 jaar bereiken.

Junioren
Combinaties die zijn opgenomen in de klasse Z2 + 1 winstpunt of hoger en in bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS.
Deze Junioren-rubrieken staan open voor ruiters en amazones die in 2024 minimaal 14 jaar oud worden en maximaal de leeftijd van 18 jaar bereiken.

Young Riders
Combinaties die zijn opgenomen in de klasse ZZ-Licht + 1 winstpunt of hoger en in het bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS.
Deze Young Riders-rubrieken staan open voor ruiters en amazones die in 2024 minimaal 16 jaar oud worden en maximaal de leeftijd van 21 jaar bereiken.

Anemone Horse Trucks
Anemone Horse Trucks heeft met al haar klanten iets gemeen, dat is de passie voor paarden. Vanuit die passie levert zij al sinds 1996 paardenvrachtwagens aan kwaliteitsbewuste klanten in binnen- en buitenland. U kunt bij Anemone Horse Trucks terecht voor nieuwe en gebruikte paardenvrachtwagens uit voorraad of op maat gemaakt. De collectie varieert van paardenwagens voor 2 paarden - geschikt voor het B-rijbewijs - tot grote paardenvrachtwagens met een luxe living. De verkoopspecialisten helpen u graag met een scherp leasevoorstel en verzekeringsvoorstel. Tevens staan de servicemedewerkers in de werkplaats klaar om uw paardenvrachtwagen in optimale conditie te houden. Ook is het mogelijk om een paardenwagen bij Anemone Horse Trucks te huren.

Robin Heiden Foto: Digishots