Hippisch Café Zuid-Holland

Op woensdag 13 september kwamen, op initiatief van Wilfred Franken (de Goudse Manege) en Tim Moesman (Hippisch Centrum Nootdorp) zo’n twintig hippische ondernemers uit Zuid-Holland in Nootdorp bijeen tijdens een Hippisch Café. Het thema van de bijeenkomst was “Mét elkaar in gesprek”. Namens Partners in Paardrijden was Marc Jansen, projectleider PIP aanwezig.

Tim en Marc presenteerden samen “een kijkje in de keuken” van FNRS en KNHS met als doel inzicht te geven over “Waar kun je waarvoor terecht achter de verschillende ‘deuren” (FNRS, KNHS en PIP) op het Nationaal Hippisch Centrum en wie moet je dan hebben?

Om vooral mét elkaar in gesprek te zijn, werd het een interactieve bijeenkomst en leidde tot voldoende gespreksstof over o.a. de lobby voor de paardensport, opleidingen voor instructeurs, wat kunnen ondernemers zelf doen en wat mogen ze verwachten van de FNRS en KNHS. En natuurlijk wat Partners in Paardrijden, de samenwerking tussen FNRS en KNHS, voor hen kan betekenen.

Het PIP-team is er voor de FNRS-ondernemers, de manege-instructeurs, de officials en vanzelfsprekend de manegeruiters. Daarbij richten zij zich specifiek op:

  • De implementatie van Bixie&Friends op de ruitersportcentra.
  • De doorontwikkeling van de Ruiteropleiding naar aanleiding van de gehouden enquête.
  • De organisatie van de Zitcompetitie en het NK Springen Manegeruiters.
  • Het Young Leaders Programm.

Na een mooie discussie en een lekkere lunch ging iedereen geïnspireerd terug naar z’n eigen bedrijf. Medio januari 2024 wordt een vervolg gegeven aan dit gezellige, maar vooral voor elkaar ook informatieve Hippische Café.