Goede scores bij laatste observatiewedstrijd Para-dressuur Deurne

De internationale para-dressuurwedstrijd CPEDI2*/ CPEDI* in Deurne was voor de bondscoach Joyce van Rooijen-Heutink en de combinaties van NLO-WVM-Team NL Para Dressuur de laatste observatiewedstrijd in aanloop naar de Paralympische Spelen van Parijs. Dinsdagmiddag wordt het team bekend gemaakt. In Deurne reden Britney de Jong, Rixt van der Horst en Sanne Voets zich met overwinningen in de kijker. 

 

Er was een sterk internationaal deelnemersveld afgereisd naar Green Valley Estate in Deurne voor de laatste observatiewedstrijd voor Parijs. Denemarken en Duitsland boden veel tegenstand aan de top van NLO-WVM-Team NL Para Dressuur.

In Grade V streden Britney de Jong en Frank Hosmar tegen de wereldtop. KNHS Talenteamlid De Jong reed Caramba N.O.P. op vrijdag en zaterdag naar de tweede plaats. Zondag wonnen ze de Kür op Muziek met een percentage van 81.142. Frank Hosmar en zijn ervaren Alphaville N.O.P. werden daarin derde na vierde plaatsen op zaterdag en vrijdag.

In Grade IV ontbrak Nederlands en Europees kampioene Demi Haerkens na een lichte blessure van haar paard EHL Daula N.O.P. Sanne Voets won de proef in deze grade op vrijdag met Demantur RS2 N.O.P: Op zaterdag en zondag in haar favoriete onderdeel, de kür op muziek, werd de veelvoudig kampioene uit Berghem tweede. Melissa Janssen en Royal Rubinstein wisten op zaterdag en zondag de derde plaats te veroveren.

In Grade III won Rixt van der Horst met haar imponerende hengst Eisma´s Royal Fonq de proef op zaterdag en de Kür op Muziek op zondag met mooie percentages (78 en 79). Vrijdag opende Rixt de wedstrijd met de derde plaats. 

In Grade II was er driemaal een tweede plaats voor Loes Cervaal en Happy Hero II. Aniek Verploegh en Corneille werden in deze grade twee keer derde.

Annemarieke Nobel en Doo Schufro zijn bezig aan een heel sterk seizoen. In Deurne eindigde de amazone in alle proeven op het podium in grade I. Vrijdag en zondag werden ze derde. Zaterdag waardeerden de juryleden hun proef met de tweede plaats. 

Dinsdag aanstaande maakt bondscoach Joyce van Rooijen bekend met welke combinaties ze in Parijs aan start komt bij de Paralympische Spelen, waar NLO-WVM-Team NL Para Dressuur zeker tot de favorieten behoort. 

Klik hier voor alle resultaten van CPEDI2*/ CPEDI* Deurne

Foto: Rixt van der Horst en Eisma's Royal Fonq (www.digishots.nl)