Dressuurruiters TeamNL voor FEI Nations Cup CHIO Rotterdam bekend

Bondscoach Patrick van der Meer heeft de combinaties bekend gemaakt die voor TeamNL van start zullen gaan in de FEI Nations Cup voor dressuurruiters die tijdens het CHIO Rotterdam (19 t/m 23 juni 2024) verreden wordt. CHIO Rotterdam is voor de TeamNL dressuurruiters de tweede en tevens laatste observatiewedstrijd op weg naar de Olympische Spelen in Parijs deze zomer.

Van der Meer koos voor Rotterdam voor de top vier uit de Grand Prix Special van het recent verreden Nederlands kampioenschap. Donderdag 20 juni zullen onderstaande combinaties de Nederlandse eer verdedigen.

Dinja van Liere (Uden) – Hermes N.O.P.
Emmelie Scholtens (Gorinchem) - Indian Rock
Marlies van Baalen (Brakel) – Habibi DVB N.O.P.
Edward Gal (Oosterbeek) –  GLOCK’s Total US

Kijk hier voor het gehele programma.

Patrick van der Meer: “In Parijs is de Grand Prix Special bepalend voor de landenwedstrijd. Ik heb voor het CHIO nu gekozen voor de vier combinaties die tijdens het NK het beste scoorden in die proef, maar het was een moeilijke keuze. Het niveau op het NK was enorm hoog en het lag allemaal heel dicht bij elkaar. Het CHIO is voor ons de tweede observatiewedstrijd richting de Olympische Spelen en er is nog van alles mogelijk, zeker omdat tijdens het NK iedereen zo aan elkaar gewaagd was. De combinaties die nu niet in het team zitten rijden op woensdag en donderdag hun proeven in Rotterdam onder exact dezelfde omstandigheden als de combinaties die in de landenwedstrijd rijden. Dat maakt het voor mij mogelijk om alle prestaties goed te vergelijken.”  

 

FEI Nations Cup
Voor de FEI Nations Cup zijn de resultaten in de Grand Prix bepalend. Deze wordt op donderdag 20 juni verreden. De TeamNL ruiters die geen deel uit maken van het Nations Cup team, maar nog wel kans maken op een teamplaats voor de Olympische Spelen, zullen voor dezelfde juryleden al op woensdag 19 juni van start gaan in de Grand Prix. Zij rijden op donderdag 20 juni de Grand Prix Special.
De combinaties die van start gaan in de FEI Nations Cup rijden zaterdag 22 juni de Grand Prix Special of een kür op muziek.  

Lees hier meer over de dressuur tijdens CHIO Rotterdam.


Tickets
Met het KNHS-lidmaatschap geniet je van korting op de tickets voor het CHIO Rotterdam. De tickets voor de zaterdagavond zijn inmiddels uitverkocht. Woensdag is de entree gratis. De kortingscodes zijn als volgt: 

  • Donderdag 20 juni 50% korting: CHIO-2024-KNHS-donderdag 
  • Vrijdag 21 juni 25% korting: CHIO-2024-KNHS-vrijdag  
  • Zaterdag 22 juni 25% korting: CHIO-2024-KNHS-zaterdag-dag   
Tickets bestellen